XS
SM
MD
LG

Aleksinac: Otvorena izložba "90 godina košarke u Srbiji"

Posle Beograda i Niša, Aleksinac je treći grad u kome je sinoć otvorena izložba pod nazivom "Devedeset godina košarke u Srbiji" koju je priredio proslavljeni košarkaški trener Bratislav Đorđević, otac aktuelnog selektora državne reprezentacije Aleksandra Đorđevića. Reč je o peharima i drugim trofejima, kao i novinskim tekstovima, koji upečatljivo svedoče o velikim uspesima naših košarkaša na olimpijadama i svetskim i evropskim prvenstvima.

- Do 1961. godine smo košarku učili od drugih, a posle toga su oni učili od nas, rekao je otvarajući izložbu Svetislav Vidanović, predsednik Košarkaškog saveza opštine, ističući da je ovaj sport izuzetno popularan u gradu na Moravici, gde se košarka igra još od 1957. godine. Osim brojnih ljubitelja sporta, otvaranju izložbe prisustvovali su i košarkaši Napretka Maksi ko predvođeni trenerom Ljubišom Damjanovićem i čelnici lokalne samouprave - predsednik opštine Nenad Stanković i predsednik Skupštine opštine Grujica Veljković.

Narednih dana, u okviru časova fizičkog vaspitanja, ovu interesantnu izložbu posetiće učenici aleksinačkih osnovnih i srednjih škola. Izložbu su organizovali Košarkaški savez opštine i Centar za kulturu i umetnost.