XS
SM
MD
LG

Amerikanac Rej Vulridž i zvanično u Metalcu do 2017.

Dileme više nema, Reinaldo –Rej- Vulridž (207-23) momak iz vrele Kalifornije i zvanično je postao član valjevskog Metalca i debitovaće u subotu protiv Vojvodine.

Mladić nestvarne lepote, atleta srdačnog osmeha, sa istančanim ukusom šta, gde i kada obući, da mu pozavidi čak aktuelni top model planete, vršnjak Šon O’Praj, pleni neverovatnom prirodonošću,a Valjevo će biti njegov grad naredne dve ipo godine.Pozitivna energija kojom zrači sigurno je uzrok neverovatno lakog prilagođavanja dvometraša iz Los Andjelesa na novu sredinu, po svoj prilici „odgovornog“ za „valjevsko proleće“ u sred januara.

-Za razliku od mnogih Amerikanaca čuo sam za Srbiju – ističe na početku razgovora ljubazni momak, od klupskih drugova već darovan skraćenim imenom Rej.

- Znam sve o Divcu i Peđi Stojakoviću.Čuo sam da je u Metalcu igra najviši igrač lige.Posebno sam počastvovan što sam došao u rodni grad siguran sam u skoroj budućnost NBA zvezde, Miloša Teodosića.

Šta je presudilo da ostaneš u Metalcu i Srbiji naredne dve ipo godine?

-Očinski, topao ljudski, iskren odnos profesora (dr Đukanović) na prvom mestu. Ako i moja mama veruje da ću uspeti u Valjevu, zašto ja ne bih. Metalac je ozbiljan i uređen klub.

Prvi utisci o Valjevu ?

-Iako po svemu drugačiji mnogo manji od mog Los Anđelesa Valjevo mi se  dopalo. Sivilo dima i čađi neutrališe ono što nema Amerika, a ima Srbija. Ljudi mi se osmehuju na ulici, a Valjevke su neverovatno zanimljive, obučene sa ukusom, šarmantne i pre svega lepe devojke. Privikavam se na specijalitete domaće kuhinje. Ćevapi u Rosuljama su neverovatni. Prija mi i ponuda iz „Platana“ srpska sarma, pasulj sa suvim mesom,srpske čorbe, vešalice, medaljoni...

Prvi utisci o drugovima iz ekipe.

- Pažljivi su, pomažu mi na svakom koraku. Većina dobro govori engleski jezik. Privikavam se na evropski način igre. Nadam se da će do kraja februara biti potpuno speman da ispunim sve zahteve trenera Matića.

Od kako ste došli u Valjevo Metalac je izgubio dve utakmice.

-Oba meča je trebalo da dobijemo. Posebno onaj u Kraljevu, uzgubljen, valjda i zato što moji saigrači igraju samo košarku a ne ragbi. Neverovatan pritisak, ali i adaptacija novih igrača: Aleksića, Kljajevića i Čakarevića, su imali za posledicu neočekivan poraz.

Očekujete li pobedu na debiju u subotu protiv Vojvodine?

-Mnogo je novajlija, ali tu su i prekaljeni ratnici Bakić, Kruščić, i armija mladih igrača. Moj otac je igrao sa Džabarom,i ja ću takođe. Tanasković nosi ime Aleksandra Velikog, bolje znate od mene o kome je reč,a nadimak mu je Džabar. Nije to slučajnost. Uz pomoć publike, a video sam da voli pobednike valja ratovati, ginuti i pobediti svakog rivala, a za početak Vojvodinu.

Rej Vulridž je debitovao u prijateljskom meču pre dve večeri sa Crnokosom 88:61. Podatak da se Metalac poigrao sa Kosjercima i da je Amerikanac ubacio 10 poena, trojku, dvojku, nepogrešivo ciljao sa linije slobodnih bacanja, a istakao se i sa nekoliko atraktivnih skokova, sve ohrabruje.

Atleta iz Los Andjelesa, sin slavnog Old star igrača NBA Orlando Vulridža pleni nestvarnom skromnošću. Iskrene duše i otvorenog srca, sa već prepoznatljivim osmehom prijateljstva i poštovanja pokupio je simpatije i osvojio Valjevce i Valjevke na prečac. Ljubav se rodila, valja je gajiti i uzdizati.

Matić: Rej je atipičan Amerikanac

Trener Metalca Siniša Matić za razliku od svih predhodnika (osim Gašića) nije imao dileme da li je timu potreban još jedan plej, ima već lični stav i Reju Vulridžu:

-Atipičan Amerikanac,nenormalno –normalan, socijalizovana osoba. Za razliku od većine crnih košarkaša, izrazitih individualaca, Rej je odmah pokazao osećaj pripadnosti kolektivu,a koristićemo ga na poziciji tri i četiri. Druži se sa momcima iz ekipe, jede istu hranu, nema nikakvih prohteva, i svojim postupcima pokazuje da kao i mi veruje da možemo uspeti u našoj misiji. Primetno je takođe da i pored 23 godine nema iskustvo i broj utakmica poput naših igrači. Predan je košarci i nadasve skroman. Da mu je podrška neophodna znamo svi, a da je ima i koliko mu prija pokazuje na svakom koraku. U Kraljevu je srdačno pozdravio svakog ko mu je prišao i fotografisao se. U prijateljskom meču sa Crnokosom sve nas kupio košarkaškim potezima, profesionalnošću, odgovornošću i poštovanjem igre i saigrača.

 

Rej Vulridž: Dolaze dani pobeda Metalca !


Sloboda 62 : 64 Tamiš
Vršac 102 : 78 Meridiana
Crnokosa 91 : 85 Napredak Rubin
Metalac 97 : 77 Smederevo
Konstantin 95 : 75 OKK Beograd
Borac 85 : 76 FMP
Vojvodina Srbijagas 94 : 83 Sloga
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 FMP 26 20 6 46
2 Crnokosa 26 18 8 44
3 Metalac 26 17 9 43
4 Borac 26 17 9 43
5 Konstantin 26 15 11 41
6 OKK Beograd 26 14 12 40
7 Vršac 26 13 13 39
8 Vojvodina Srbijagas 26 12 14 38
9 Tamiš 26 12 14 38
10 Napredak Rubin 26 11 15 37
11 Sloga 26 11 15 37
12 Smederevo 26 11 15 37
13 Meridiana 26 6 20 32
14 Sloboda 26 5 21 31