XS
SM
MD
LG

Gakovački Graničar pobednik 9. Biznis Lige u Somboru

Fudbaleri gakovačkog Graničara pobednici su 9. Biznis Lige u malom fudbalu koje je u nedelju,2 februara završeno odigravanjem finalne, i utakmice za treće mesto.Pred oko stotinjak gledalaca u GH "Mostonga " u Somboru, na parket su najpre izašle ekipe "Panonke" i "Somboleda" i njihov međusobni duel je odlučivao ko će biti treći . a ko četvrti na ovogodišnjem takmičenju Biznis Lige. U čvrstoj i ravnopravnoj utakmici,pobednik je rešen izvođenjem penala. Oslabljene "šargarepe" bez štopera Vidovića, su prve došle u vođstvo, golom Strahinje Lučića u 10 minutu utakmice. Izjednačio je Repić u 18  nakon pogrešnog vraćanja lopte  svome golmanu od strane igrača Panonke. Na pet minuta pre kraja, Bojić je jednu odbijenu loptu od golmana" mlekadžija" sproveo u mrežu za 2:1. U narednom minutu , ponovo je Repić poravnao rezultat, i svojim golom izborio penale. Lučić, Bojić i Slaviković su bili precizni sa sedam metara u ekipi Panonke, a Repić i Milović su savladali Bulata, što nije pošlo za nogom i Cvejiću , jer je njegov udarac golman Panonke odbranio i svojoj ekipi obezbedio treću poziciju u konačnom redosledu na turniru.

U finalnoj utakmici su igrali Graničar i Policija, a i taj ravnopravan susret umalo da dođe do penala. U osmom minutu meča policajci dolaze do vođstva, a lep gol, na još lepšu asistenciju, postiže najbolji strelac turnira,Đorđević . Naime, Jovanović glavom pronalazi usamljenog strelca na levoj strani, koji jednim lobom preko Milovića šalje loptu u mrežu. Samo dva minuta kasnije, najbolji igrač turnira, Ćupurdija poravnava na 1:1. U nastavku utakmice ravnopravnu igru, rezultatski preokreće Ćupurdija golom iz mrtvog ugla u 26 minuti, posle nesporazuma odbrane policajaca.

Na završnoj svečanosti,prilikom proglašenja najboljih, pored ekipnih nagrada za plasman, nagrađeni su i najbolji pojedinci turnira. Iz pobedničke ekipe gakovačkog Graničara, dvojica fudbalera su ponela laskave titule, najbolji igrač Ćupurdija i najbolji golman Milović.Za titulu najboljeg strelca izborio se igrač policije,Đorđević.

Sve utakmice na turniru dobro je vodio Darko Karačoni ,savezni sudija iz Sombora.

 

 

 

 

 

Finalisti turnira na proglašenju najboljih. Trećeplasirana Panonka, četvrti Somboled, detalj sa utakmice finala i najbolji strelac turnira Đorđević sa organizatorom.