XS
SM
MD
LG

Prijateljska utakmica: Donji Srem - Gvandžu

 

Donji Srem - Gvandžu 1:1 (0:0)

 

Krajnji bilans Donjeg Srema, bar što se kontrolnih utakmica u Turskoj tiče: dve pobede, dva poraza i u poslednjem meču 1:1 protiv kineskog Gvandžu-a, kojeg trenira čuveni Sven Goran Erikson.

Utakmica je odigrana na 25 stepeni, što se osetilo u igri oba tima: Kinezi su tek stigli u Tursku i nisu se u potpunosti aklimatizovali, te nije bilo jačeg tempa. Donji Srem je dominirao u prvom poluvremenu. U 15. minutu Zec je vešto izbegao ofsajd zamku, uneo loptu u kazneni prostor i proigrao Mijića: u poslednjim trenucima preduhitrila ga je kineska odbrasna. Slično je bilo desetak minuta kasnije: Kuzmanović je umakao po levom boku, a na sjajan centaršut reagovao je Damnjanović, koji za malo nije bio precizan. Prilike da urade neštoi višwe fudbaleri Donjeg Srema nisu iskoristili Zec i Mijić u 34, odn. Krunić u 38. minutu.

Tek što je počelo drugo poluvreme dolazi do promene rezultata. Kciju su započeli Veselinović i Zec. Lopta preko Mijića diolazi u kazneni prostor Gvandžua, tačnije do Damnjanovića. Iskusni napadač pećinačkog superligaša sjajno se zagradio i šutem iz okreta pogadja same raklje. U 51. minutu Zec pokušava da pronadje Mijića. Postepeno Kinezi „dolaze sebi“. Konačno, u 84. minutu, posle greške na sredini terena usledio je prekršaj Donjeg Srema. Posle izvedenog slobodnog udarca, pred golom Belića dolazi do velike gužve, posle koje je „nesrećni“ Sindjić loptu poslao u sopstvenu mrežu.

U kasnim večernjim satima u petak (22.30) Donji Srem sleće u Beograd. Poslednji test-meč igra na „Suvači“ u nedelju, 16. februara (13.30) protiv Doline iz Padine.

Strelci: 1:0 Damnjanović u 46. minutu, 1:1 Sindjić (autogol). Side: Stadion „Emirhan“. Gledalaca: 50. Sudija: Murat Ahsar (Turska).

DONJI SREM: Belić, Božović, Kuzmanović, Košutić, Nikitović, Lakić Pešić, Čordašić, Krunić, Damnjanović, Mijić, Zec. Igrali su još: Veselinović, Zogović, Sindjić, Janković, Marčeta, Govedarica i Lukić.

GVANDŽU: Čeng, Žang Jao, Kang, Ženg Šu, Tiang Ži, Li Kan, Žu Bo, Djian, Vang, Davi Rodrigez, Žang Žui. Igreali su još: Vang Li, Fu Jun, Ksiang žangi, Žang Čentong, Li Hui.