XS
SM
MD
LG
30.10.2008 A. Daišević

Overa trijumfa iz Pančeva

Kako je počelo ovo će biti jedno od najneizvesnijih odbojkaških prvenstava u poslednjih 15 godina. Ranije se znalo, već na početku favoriti se odvoje, što igrom, što bodovima i onda se čeka plej of za prava uzbuđenja. Danas, na čelu tabele prve komšije Smederevo i Mladi Radnik jedini bez poraza, na začelju višestruki prvak Vojvodina. U toj i takvoj Viner Štediše Superligi kraljevačka Ribnica želi značajno mesto, želi da ponovi rezultate iz prethodne dve sezone kada su „musketari“ igrali finale plej ofa i finale Kupa Srbije. Polovičan učinak u prva dva kola je arhiviran,a na krilima Kup pobede u Jagodini i prvenstvenog prvenca u Pančevu, Kraljevčani se spremaju za gostovanje drugoplasiranog Mladog Radnika.

- Nema nikakve sumnje da će ovo biti jedan od derbija kola. Požarevljani su fantastično startovali, selektirali su dobar tim, angažovali novog trenera, promenili su neke stvari iz prethodnih teških godina i rezultat je tu. Oni koji su ih potcenili sada se hvataju za glavu, ostali su bez bodova. Mi nemamo pravo nikome da pretimo, ali nikoga ni da precenimo. Svakog rivala maksimalno uvažavamo i spremamo se da odigramo najbolje što možemo. Tako je bilo u Pančevu, tako će biti i sutra u našoj „kutiji šibica“ – naglašava Mirko Radević kapiten kraljevačke Ribnice.

Mladi Radnik u Kraljevo dolaze uzdrmani posle neočekivanog Kup poraza u Ljigu. U poslednjih desetak godina požarevački prvoligaš postao je veliki rival Ribnice, ali uglavnom su to bile derbi utakmice donjeg doma elitnog karavana. Sada, oba tima su u vrhu, sa željom da tu ostanu što duže. Poslednjih nekoliko sezona Ribnica ima više uspeha u međusobnim duelima.
Utakmica ima veliki značaj. Gost bi da se rehabilituje za poraz u Ljigu, ostane neporažen i da zadrži stečene pozicije posle dva kola. Na drugoj strani mi imamo ekipu za bolji plasman, želimo napred i da dobrom igrom i nadam se novom pobedom overimo trijumf iz Pančeva. U protivnom uspeh u srcu Banata neće dobiti na težini. Videli smo kako igra Mladi Radnik, dosta igrača poznajemo, ali je fizionimija tima i igre promenjena. Opet ćemo nastupiti bez povređenog Đorđevića, što jeste veliki hendikep, ali ne sme da bude alibi, jer dva kola su iza nas, mladi igrači stiču važno iskustvo i rutinu. Mislim da imamo kvalitet da pobedimo Požarevljane, pogotovo na našem parketu.-


Upoređujući dva sastava stiče se utisak da Ribnica ima dve prednosti. Domaći teren, odnosno sjajnu publiku i Vladimira Bateza?
- Pozivam navijače da dođu u što većem broju, jer sa njima ovaj tim igra neuporedivo bolje. Očekujem posetu kao protiv Zvezde, značaj utakmice je takav, a prilika je i da pozdrave najveće pojačanje u istoriji kluba, Vladu Bateza. To je ogroman dobitak za nas, sjajan čovek, veličina u svakom pogledu. Samom pojavom na treningu naterao nas je da treniramo pedeset odsto bolje, upijamo svaki njegov potez i savet. Zamislite, do juče smo ga gledali samo na TV prenosima, sada treniramo i igramo u istom timu. Sjajno, zar ne... Zaslužio je za sve što je dao našoj odbojci i što sada nosi dres Ribnice da ga pozdravi puna dvorana – zaključuje Mirko Radević kapiten kraljevačkih „musketara“.


14 .kolo Superliga
Radnički Credy Banka 3 : 2 Ribnica
Partizan 1 : 3 Crvena Zvezda
NIS Vojvodina 3 : 1 Borac Petrohemija
Smederevo 1 : 3 Mladi Radnik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena Zvezda 14 12 2 35
2 Radnički Credy Banka 14 11 3 31
3 NIS Vojvodina 14 8 6 24
4 Ribnica 14 6 8 21
5 Mladi Radnik 14 6 8 20
6 Partizan 14 5 9 15
7 Smederevo 14 4 10 14
8 Borac Petrohemija 14 4 10 8