XS
SM
MD
LG

Bovling Prva liga: Udariće junak na junaka

Bez dileme, derbi 13. Kola Prve lige odigraće se sutra u Bovling centru Koloseum u Zemunu, gde četvrtoplasirani Metalac (Šimanovci) dočekuje lidera i prošlogodišnjeg šampiona, ekipu Zemun Kurir. Jesenas, u okviru 2. kola, Metalac je više nego ubedljivo pobedio zemunsku ekipu 14:2, što je lideru jedini poraz u dosadaššnjem toku šampionata.

   - Za razliku od prvog meča, kada smo deklasirali Zemun Kurir, u sutrašnjem meču očekujem neizvestan meč do samog kraja – kaže Zdravko Perić, prvtimac Metalca – Nema sumnje da će pobediti mentalno jača ekipa. Verujem u saigrače, pa i u sebe . Iako ćemo ispred sebe imati najjaču ekipu u Ligi, verujem u pobedu, koja bi nas učvrstila u samom vrhu. Inače, dosadašnjim igrama i trenutnim plasmanom na tabeli, u suštini, mogu biti zadovoljan. Vrlo je bitno da smo pored tima koji je takmiči u Prvoj ligi, formirali ekipu koja se takmiči u propagandnoj, “Biznis ligi”, gde zauzima visoku poziciju sa velikim izgledima da na kraju, u konkurenciji 38 ekipa i pobedi. Masovnost koju smo napravili u Šimanovcima za veoma kratko vreme daje nam za pravo da je ovo sport koji će “živeti dugi niz godina”, a da će se Metalac, kojeg krase zajedništvo i kolektivni duh, biti ravnopravan konkurent za najviše domete. Očekujem da na osnovu dosadašnjih rezultata, ligaški deo završimo medju četiri prvoplasirane ekipe, čime bi smo obezbedili učešće u plej-ofu. Tada će biti sve moguće. Lepo bi stojao šampionski pehar u vitrinama Metalca. Zašto da ne!?

   Milan Dragić, jedan od ključnih igrača Zemun Kurira, jedan je od boljih igrača u Prvoj ligi, a trenutno je na prvom mestu rang-liste najboljih igrača posle tri Čelendžer turnira.

   - Što se tiče sutrašnje utakmice cilj moje ekipe je da se revanširamo, što naravno neće biti lako – kaže Dragić - Očekujem neizvesnu utakmicu što i dolikuje jednom derbiju i smatram da će odlučiti odlučnost, ali i smirenost kada to bude potrebno. Naša prednost može biti činjenica da ekipi Metalca treba pobeda jer se bori za plasman u plej-off a nervoza je velika prepreka za dobar rezultat. U svakom slučaju svima želim dobru partiju i dobre rezultate, a pobediće bolji tim u tom trenutku. Dosadašnji tok prvenstva je doneo donekle očekivane rezultate, a ima i iznenadjena. Prvenstveno tu ubrajam moj bivši klub BK Žabac, koji je uspeo da opuštenom i dobrom atmosferom medju igračima postigne odličan rezultat i jedni su od kandidata za plej-of. Uz njih,kandidati za visok plasman su i ekipa Kendija, Bovlingstonsa i ovogodišnji debitanti ekipa Metalca koja takodje postiže odlične rezultate.Tu naravno ubrajam i ekipu za koju igram, a to je branilac titule ekipa Zemun Kurir, koja je lider na tabeli i verovatno najozbiljniji kanditat za titulu.

   Pred godinu i po dana grupa zaljubljenika u bovling iz Šimanovaca, prijavila se za Biznis ligu, bez velikih ambicija. Medjutim, van svih očekivanja, iako su bili bez nekog velikog iskustva, počeli su redjati pobede i na kraju su i pobedili. Potom je zvanično osnovan Bovling klub Metalac, koji se uključio u Prvu ligu. Želja igrača, pre starta sezone je bila samo da kroz takmičenje stiču iskustvo i da ne budu “topovska hrana”. Naravno, i za sezonu 2013/2014. Metalac je prijavio ekipu i za Biznis ligu, sastavljeno mahom od mladjih igrača. Medjutim, pored Metalca, u Biznis ligi su još dve ekipe iz Šimanovaca, što najbolje pokazuje koliko je “jak koren” bovlinga u selu. Uostalom, niko ne sumnja da će sutrašnji derbi, koji nikako ne treba propustiti, biti “praznik bovlinga” u zemunskom Koloseumu.

 

Metalac (plavi dresovi) i Zemun Kurir

Zdravko Perić i Milan Dragić