XS
SM
MD
LG

Bačkopalančani očekuju prvi poraz lidera u Tikvari, Nopal Srem bez bele zastave u Jagodini

Tarket je vezeo dve utakmice sa „nulom“ i u najnezgodnije trenutku dočekuje lidera iz najslađeg sela. Nema dileme da je meč u Bačkoj Palanci istinski vojvođanski derbi, a možda i derbi ove rudne Superligaškog karavana. Uz imperativ pobede dodatni problem Aleksandru Saviću strategu superliša iz grada na levoj obali Dunava predstavlja činjenica da će se suprostaviti vevericama u nekomplentom sastavu. Dočekujete Crvenku u nezgodnom trenutku? -Vezali smo dva poraza i praktično nemamo više prava na grešku. Moramo da se trgnemo. Ovo je šansa da pobedimo i da se stabilizujemo jer samo sa pobedom bi bili ponovo u vrhu tabele. Crvenka ima odličnu ekipu, spoj mladosti i iskustva. Nisu slučajno tu gde jesu na prvom mestu. U Crvenki se uvek igrao dobar rukomet -hvali svog rivala trener Savić.Koliko ih poznajete? -Igrali smo utamicu sa njima na memorijalu Čile Mišković. Dobro smo ih izanalizirali i kroz video zapise. Samo smo se uverili u ono što smo znali, Račić, Majkić i ostali jednostavno su za respekt. Biće veoma teško. Pa kako onda nameravate lideru na nanesete prvi poraz? - Protiv njih moraćemo da odigramo tako što ćemo im nametnuti naš tempo. Smatram da protiv takve ekipe možemo da ih nadrtrčimo. U tome vidim našu prednost.Poruka za kraj? -Ja očekujem pobedu. Sa kim god igramo. Znam da može da bude i ovako i onako ali naravno sve protivnike realno sagledavamo. Dočekujemo ih u Palanci daćemo svoj maksimum a biće onako kako će biti - zaključio je ovaj razgovor trener Tarketa.

Rukometašice Bačkopalanačkog prvoligaša očekuje poslednji teži ispit u jesenjem delu sezone. Gostovanje lideru Jagodini rukometašice Nopal Srema dočekuju u odličnom raspoloženju. - Čekamo derbi veoma raspoloženi i orni da se suprostavimo lideru na pravi način. Ne možemo ekipi Jagodine da pretimo jer je dokazala da je u dosadašnjem toku prvenstva zasluženo na prvom mestu. Igraju na domaćem terenu što je još jedan plus za našeg rivala, ali ne idemo sa belom zastavom u Jagodinu. Naprotiv odlazimo da se nadigravamo - poručuje kapiten bakopalančanki Vesna Tiosavljević.
Jagodina slovi za velikog favorita u predstojećem duelu. -Radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi koja je prošle sezone porazom u poslednjem kolu izgubila od Zaječara i tako propustila priliku da se plasira u Superligu. Ove godine su se još više pojačali i sigurno su prvi kandidat za osvajanje prvog mesta. Imperativ pobede je na njihovoj strani. Sve osim poraza bio bi za nas veliki uspeh-smatra trener Dragan Kuburović.