XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Srpske nade i CCN Metalac na trci u čast Aleksandra Makedonskog

BEOGRAD, 20. mart (Info centar) - Dve selekcije Srbije starovaće od petka do subote na seniorskoj trci nacionalne ketegorije u Solunu u čast Aleksandra Makedonskog - juniorska reprezentacija Srbije i ekipa CCN Metalca iz Kraljeva.

Prolog je u petak, a dve kružne etape od po 100 kilometra u subotu i nedelju.

Iz Beograda je u četvrtak krenula juniorska reprezentacija Srbije. Vodiće je selektor Radomir Pavlović, koji je pozvao Dušana Rajovića i Andriju Čukića iz CCN Metalca, Dušana Kalabu i Elvedina Ćatovića iz Partizana, Nikolu Rosića iz aranđelovačke Šumadije „Biro plan“, Miljana Kostića iz Železničara MBN i Daria Nimčevića iz subotičkog Spartaka. Mladi as Spartaka Milan Blagojević je otakazao zbog bolesti i pozvan je Ćatović.

- Trka je za seniore, učestvovaće dobre selekcije iz regiona i eto lepe prilike juniorima da osete jaču konkurenciju – rekao je pred polazak Radomir Pavlović.- Naše omladince od 25. do 27. aprila očekuje trke „Oko Istre“ koja se boduje za omladinski svetski Kup nacija i jedna je od najjačih u svetu.

CCN Metalac je u poslednji čas uspeo da uđe na spisak učesnika zahvaljujući ekipi BSK iz Banjaluke koje im je ustupila mesto.

- Očekujem dobre plasmane kranjevačkih biciklista pre svega Borisavljevića koji je dobro vozio na “Istarskom proleću” i stastao je u prvog vođu tima – kaže šef struke u CCN Metalcu Radiša Čubrić.- Na ovoj trci prednost su imali mladi kraljevački biciklisti predvođeni Polumircem, čak smo neke naše “legionare”, kao na primer Australijanaca Flina, ostavili u Kraljevu. Kao gost u CCN Metalcu vozuće član BSK iz banjaluke Petrovski. Grci imaju dobre vozače, tu je i Tamuridis koji je svojevremeno vozio za pro tur tim Euskatel a prošle nedelje je pobedio u etapi na Tajvanu. Konkurencija je dobra, prijaljene su ekipe iz skoro svih balkanskih zemlja.

Srpski podmladak na put su ispratili predsednik BS Srbije Branko Banović i pobednik trke “Kroz Srbiju” 1982. legendarni kraljevački biciklista Dragić Borovićanin koji je iz Švajacarske gde živi, na kratko, došao u Beograd. Borivićanin i Pavlović su početkom devedesetih bili u našim selekcijama koje su pobedile na trci “Oko Grčke” dva puta.