XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Borisavljević ponovo drugi, Rajović i posle pada najbolji junior u Solunu!

SOLUN, 23. mart (Info centar).- Miloš Borisavljević, mladi biciklista kraljevačkog CCN Metalca osvojio je dugo mesto u drugoj etapi “Trofeja Makedonija” u Solunu i završio trodnevnu trku na drugom mestu u ukupnom plasmanu!

I pored pada i defekta, juniorski reprezentativac Srbije Dušan Rajović, član CCN Metakca, osvojio je prvo mesto u plasmanu juniora na trci na kojoj je startovalo oko 110 vozača iz tri bugarske, po dve rumunske i srpske ekipe i najboljih selekcija Grčke.

- Borisavljević je u sjajno taktički i timski isplaniranoj etapi od 110 km, na cilj stigao drugi – kaže šef stručnog štaba CCN Metalca Radiša Čubrić.- Prvih 70 kilometra, Polumirac je bio u begu, da bi posle počelo osipanje i u prvoj grupi po teškim brdima ostali su Borisavljević i Rajović, jer su pri kraju “pustili” Miladinović i Čukić ! Sjajna vožnja i lavovsko srce Rajoviće koji je poslednjih pet – šest kilometra pokrivao sve begove, ali je na nesreću teško pao i potom i dobio defekt, ali je ipak pobedio u generalnom plasmanu jyniora ! Pokazao je da je veliki borac i orgoman potencijal.

Selektor Radomir Pavalović, koji je vodio juniorsku reprezentaciju na ovoj trci je takođe zadovoljan:

- Naši juniori su se sjajno pokazali u jakoj konkurenciji, posebno Rajović. Čestitke Borisavljeviću na drugom mestu. U celini veoma uspešna trka za srpski biciklizam, pokazali smo da i mi imamo junake na megdanu.

U juniorskoj reprezentaciji Srbije vozili su Dušan Rajović i Andrija Čukić iz CCN Metalca, Dušan Kalaba i Elvedin Ćatović iz Partizana, Nikola Rosić iz aranđelovačke Šumadije „Biro plan“, Miljan Kostić iz Železničara MBN i Dario Nimčević iz subotičkog Spartaka.

U CCN Metalcu je bio i biciklista iz banjalučkog BSK Petkovski.

Prema nezvaničnim rezultatima, pobedio je grčki biciklista, Borisavljević je drugi, a Rajović ukupno 11. i najbolji junior, 28. Čukić, 29. Kalaba, 46. Miladinović, 53. Petkovski, 56. Nimčević, 60. Polumirac…

- Organizatori nisu uspeli da obezbede novčani nagradni fonr jer su izgubili pred trku glavnog sponzora. Ali, zbog gostoprimstva i dobre organizacije, svi nosimo lepe utiske iz grčke Makedonije i sa ove trke vožene u čast Aleksandra Velikog – poručio je Radiša Čubrić.