XS
MD
LG

Saopštenje FK Napretka povodom dogadjaja na utakmici sa Voždovcem

Ne stišava se u Kruševcu ogorčenje navijača i uprave FK Napredak. Nije samo u pitanju napad na trenera Nenada Lalatovića,već i velike primedbe na organizaciju utakmice ali i sudjenje Dejana Santrača- Evo celog saopštenja Kruševljana: Prenosimo u celosti Zvanično saopštenje Fudbalskog kluba Napredak upućeno direktoru Zajednice Fudbalskih klubova JSL Srbije, Vladimiru Bulatoviću

ZAJEDNICI FUDBALSKIH KLUBOVA
JELEN SUPER LIGE SRBIJE
DIREKTORU SUPER LIGE
Gospodinu Vladi Bulatoviću

Rukovodstvo Fudbalskog kluba Napredak iz Kruševca , analiziralo je događaje po završetku utakmice 20.kola JSL u kome je FK Napredak gostovao ekipi Fudbalskog kluba Voždovac pa shodno tome , izdajemo sledeće :

Z V A N I Č N O S A O P Š T E Nj E

1. Fudbalski klub Napredak iz Kruševca, zahteva izuzeće stadiona Fudbalskog kluba Voždovac za odigravanje utakmica ova dva kluba zbog nemogućnosti obezbeđivanja bezbednosti službenih lica našeg kluba , za vreme i po završetku utakmice, a shodno Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama („Sl.glasnik RS“, br. 67/2003,101/2005-dr.zakon 90/2007-dr.zakon 111/2009 i 104/2013)

2. Upućujemo najoštrije kritike organizatoru utakmice, Fudbalskom klubu Voždovac iz Beograda , zbog propusta u organizaciji iste.
Nedopustivo je da se NN lice, za koje saznajemo da je u klubu domaćinu anfažovano u svojstvu vodoinstalatera, bez ikakvog obeležja , pored obezbeđenja, nesmetano kreće restriktivnim prostorom , pre početka utakmice, kao i po završetku utakmice, sa očiglednim namerama, uz podršku svojih navijača sa zapadne tribine, da izprovocira trenera našeg kluba Nenada Lalatović.

NN lice, nesmetano, ulazi u teren za igru , prvo vređa i psuje našeg trenera, a zatim ga fizički napada, hvata za košulju u visini grudi i unosi mu se u lice
(što se na fotografijama iz sportskih dnevnih listova jasno vidi), dok pripadnici službe obezbeđenja uopšte ne reaguju.

Vrhunac propusta organizatora utakmice, je da lice koje je učestvovalo i izazvalo incident, redari ne udaljavaju iz restriktivnog prostora, niti ga privode policiji, već ga odvode u svlačionicu domaćeg tima.

Ovim je najgrublje prekršen Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, Član 3., Član 4., Član 7., Član 8. i Član 8a.

3. Postavljamo pitanje organizatoru utakmice : na osnovu kojih direktiva i Propisa se pripadnici obezbeđenja pojavljuju u sali gde se održava konferencija za novinare.

4. Fudbalski klub Napredak zahteva od Vas, kao Direktora lige, da se preduzmu sve mere za bezbedan rad službenih lica pre, za vreme i po završetku utakmice.

5. Fudbalski klub Napredak iz Kruševca, imao je primedbu na obavljanje dužnosti sudije utakmice, Dejana Santrača iz Pavliša. Želimo da Vas upoznamo, da je suđenje bilo krajnje tendeciozno sa neujednačenim kriterijumom i naklonošću domaćem timu.

Kao klub veoma se retko oglašavamo primedbama na suđenje ali je ovo postalo krajnje ozbiljno. U prethodnih nekoliko kola smo oštećeni. Ljudski je grešiti, ali želimo da se dužnosti obavljaju korektno i bez namera da se ošteti bilo koji klub.

6. Smatramo da ćete, u okviru svojih nadležnosti, preduzeti konkretne mere i sprečite ovakve događaje u budućnosti radi normalnog odvijanja takmičenja.

Fudbalski klub NAPREDAK Kruševac

Nenad Matijasević sportski direktor Napretka i Valentina Vasić