XS
SM
MD
LG

Na čvrstu igru – još čvršće

Već na samom startu Superlige Srbije, u kojoj, naravno, ima ambicije da ponovo izbori pravo nastupa u regionalnom takmičenju, Radnički večeras („Jezero“, 18,00) dočekuje jednog od najtežih rivala, aktuelnog državnog i regionalnog prvaka – beogradskog Partizana. Bez obzira na to, Kragujevčani, koji su u dosadašnjim međusobnim duelima u Kragujevcu nešto uspešniji, idu na pobedu:

Možemo da odbranimo „Jezero“
Loša finansijska situacija pogodila je Radnički, što su neki klubovi želeli da iskoriste i neke od igrača privuku primamljivijim ponudama. Nije samo Nikola Kalinić bio na udaru, ali se oko njega, ipak, nbajviše prašine diglo. Kako je to uticalo na situaciju u ekipi, Sava Lešić odgovara:
- Atmosfera je kakva je bila i do sada. Pojavljivale su se neke spekulacije po novinama, ali igrači su to rešavali sa klubom. Nije se ništa odrazilo na treninge, a očekujem da će tako da bude i na utakmici sa Partizanom, Ne sumnjam da ćemo dati maksimum, kao što smo to činili do sada, i verujem da možemo da odbranimo „Jezero“.

Sava Lešić i Jovan Novak (Foto: Šumadijapress)

- O Partizanu ne treba trošiti reči. Sezona je crno-belima bila uspešna. Plasirali su se u „Top 16“ Evrolige, igraće fajnal-for Jadranske lige. Partizan igra neku netipočnu, ali vrlo kvalitetnu košarku. Jedini način da mu se suprotstavimo kako želimo jeste da pružimo maksimum. Treba da ostavimo srce na terenu, da pariramo u borbi. Jedino tako možemo do povoljnog rezultata. Malo je slabih strana Partizana. Jedini recept može da bude u našem odgovoru na čvrstu igru protivnika, a to znači da igramo još čvršće – objašnjava krilni centar Partizana Sava Lešić, recept za dobru igru protiv večerašnjeg gosta.

Međutim, jedan od najboljih igrača Radničkog naglašava da u predstojećem delu sezone ima više ekipa ujednačenog kvaliteta, tako da se očekuje više zanimljivih i neizvesnih mečeva, i ni jednom duelu ne sme da se priđe olako.

Baš u jednom od derbija, debitovaće i mladi reprezentativac Jovan Novak, koga je prvoligaš Vršac ustupio Radničkom. On, svakako, nema toliko iskustva i duela sa crno-belima, ali je svestan težine tereta koji ovaj meč donosi:

- Teško je igrati protiv Partizana, jer je to izuzetno čvrsta ekipa. Na njihovu igru treba odgovoriti snažno. Mislim da imamo šansu da pobedimo ekipu Partizana, ako odigramo igramo skoncentrisano, smireno, bez nekih brzih rešenja u napadu – optimista je Novak.

Ulaznice za utakmicu Radnički-Partizan, koštaju 300 dinara. Predviđeno je da profdaja otpočne danas, od 11 sati, na biletarnicama Dvorane „Jezero“. Pri kupovini obavezno je posedovanje lične karte, uz koju je moguće obezbediti najviše četiri ulaznice.

 


14 .kolo Superliga
Borac Mozzart Sport 81 : 83 Radnički
Mega Vizura 82 : 92 Partizan NIS
FMP 76 : 61 Crnokosa
Crvena zvezda Telekom 90 : 53 Metalac Farmakom
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan NIS 14 13 1 27
2 Crvena zvezda Telekom 14 11 3 25
3 Mega Vizura 14 9 5 23
4 Radnički 14 8 6 22
5 FMP 14 5 9 19
6 Metalac Farmakom 14 4 10 18
7 Crnokosa 14 3 11 17
8 Borac Mozzart Sport 14 3 11 17