XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Borisavljević na mlazni pogon uz Banstol

BEOGRAD, 9. april (Info centar).- Selektor za drumski biciklizam Radomir Pavlović zadovoljan je kako je protekla trening trka održana posle prve trke Kupa Srbije „Velika nagrada Novog Sada“ u Petrovaradinu:

- Vrlo dobar i kvalitetan trening, sa dosta “skokova“ i promenama ritma u nizu taktičkih situacija. Svi su do podnožja Banstola bili u grupi, a na usponu na Frušku goru, Borisavljević je izašao na čelo sa visokom kadencom, oko 110 obrtaja do samog vrha. Do Inđije, seniori sa grupnom smenom napravili prosek od 45 km na čas. Ka Beogradu se išlo zadatom brzinom od 45 km na čas, vetar je duvao u grudi, korišćeni su prenosi 53 puta 15 po dva kilmetra za svakog biciklistu na čelu grupe, ostali u grupi vozili su sa prenosom 53 puta 19. Trening je završen na početku Dušanove ulice u Zumunu. Posebnu zahvalnost dugujemo treneru OBK Begrada Aleksandru Milenkoviću na samaonicijativnoj pomoći u predvođenju karavana i upozoravanju učesnika u saobraćaju na bicikliste na drumu - istakao je Radomir Pavlović u izveštaju.

Na trening trci od pozvanih biciklista startovali su u eliti Ivan Stević (OBK Beograd), Marko Danilović, Jovan Zekavica, Igor Antonijević, Stefan Stefanović (Borac), Marko Polumirac, Miloš Borisavljević, Miloš Miladinović i Dmitri Ponomarenko (svi CCN Metalac), Luka Kotur, Nemanja Ambruš (Partizan), Nemanja Rajković (Železničar MBN) i Marko Stanković (Radnički) a kod juniora: Dušan Rajović, Andrija Čukić (obojica CCN Metalac), Miljan Kostić, Milan Bogdanović i Strahinja Janković (Železničar MBN), Dušan Veselinović, Dušan Kalaba i Andrija Joksimović (Partizan).

Staza za seniore vodila je preko Sremskih Karlovaca, Banstola, Inđije, Stare Pazove, Batajnice do Zemuna. Juniori su išli preko Sremskih Karlovaca i Banstola do Inđije. Gabor Kasa je sa juniorima Spartaka Milanom Blagojevićem i Dariom Nimčevićem trenirao na pravcu Petrovaradin - Subotica u pratnji trenera Dejana Perčića.

U stručnom štabu, uz Pavlovića, bili su i treneri Radiša Čubrić (CCN Metalac), Predrag Prokić (Borac), Dragan Spasić (Železničar MBN) Aleksandar Milenković (OBK Beograd) i treneri ostalih biciklista koji su startovali. BSS je obezbedio vozila za pratnju, putnu hranu za pozvane bicikliste i prevoz juniora od Inđije do Beograda.

- Pre trke u Petrovaradinu, juniorska reprezentacija startovala je na trci u Bonjihadu u Mađarskoj – dodao je Pavalović.- Postignuti su dobri rezultati: Dušan Kalaba Partizanov junior bio je drugi, Andrija Čukić iz CCN Metalca četvrti, Nikola Rosić deveti, Andrej Galović 14, Milan Dragojević 19. i Dario Nimčević 26. Sjajnom mladom asu CCN Metalca Dušanu Rajoviću je pukao lanac. Imamo dobru generacija u kojoj je odličan Rajović odmah iza njega standardno vrlo dobri Kalaba i Čukić koji su i nosioci reprezentacije. Rosić, Galović, Dragojević su dobri ali zaostaju za prvom trojicom. Nimčević na ovoj trci nije pokazao očekivani rezultat i formu a na cilj je došao iza glavne grupe. U pratnji ekipe bili su i Dejan Perčić i Goran Kalaba.