XS
SM
MD
LG
18.12.2008 Dragan Živković

Italijani superiorniji

U atmosferi za pamćenje, punim tribinama hale Jezero i neprestanim bodrenjem crvenih đavola, odbojkaši Radničkog Kredi Banke, izgubili su večeras i revanš meč osmine finala CEV Kupa, protiv Italijanske Bre Banke Lanuti iz Kunea sa 3:0.
Dvostruki osvajači CEV Kupa, gosti su suviše superioran sastav u odnosu na Kragujevčane, i njihova pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Iako im je za prolaz u četvrtfinale trebao samo jedan set, jer je u Kuneu bilo 3:0, igrali su odlično i lako rešili prvi set u svoju korist 25:20, a onda još lakše i drugi 25:14. U trećeme delu igre, naša ekipa dala je i više od svog trenutnog maksimuma, i dugo vreme vodila, bila na pragu osvajanja bar jednog seta, ali je iskustvo i profesionalizam gostiju odlučio pri kraju trećeg seta, koji pripada gostima 25:23, za konačnih 3:0.
Na konferenciji za štampu posle meča, domaćin je sportski čestitao i prizano da su Italijani bili superiorni, i da je cilj Radničkog Kredi Banke ispunjen plasmanom u osminu finala CEV Kupa. Ovaj suret trebalo je da bude dobra provera pred jedan od derbija prvenstva Viner štediša lige, kada u Kragujevac dolazi višestrtuki prvak NIS Vojvodina iz Novog sada. Susret počinje u subotu, 20. decembra u 19 sati.