XS
SM
MD
LG
25.04.2014 Nenad Stanković

"Divlji zapad" teroriše rad FSMO

Obraćamo Vam se ovim putem, jer smo za to primorani nakon teksta u "Sportskom žurnalu" od 25.04.2014 godine u kojem se navodi da će FSRZS u ponedeljak uvesti privremene mere FSMO. Ovim putem želimo javnosti da ukažemo na izrečenu neistinu, ustvari velike laži!

Pre svega, želimo da podsetimo sportsku javnost da su pre dve godine uvedene privremene mere u FSMO od strane FSRZS. Tada su “tajnim prolazima” uvodili delegate na Skupštinu FSMO koja je održana u Lučanima, bez lične karte i Statut je usvojen bez kvoruma. Treba napomenuti da je tadašnji gensek FSRZS Rade Popovic bio jedan od delegata Skupštine iako to nije mogao biti po nijednom pravnom aktu.

Pojedinci, zarad ličnog interesa već dve godine traže greške u radu FSMO. Činjenica, da je u predhodnoj godini FSMO u vidu sportske opreme pomogao pet klubova mlađih kategorija sa naše teritorije, da je svaki klub okružne lige dobio donaciju, da je urađen novi sajt saveza i da se od februara 2013. godine FSMO nalazi u novim prostorijama, u kojima sudijska i trenerska organizacija imaju svoje posebne kancelarije, pojedincima ipak nije dovoljna.

Takmičenje funkcioniše na najvišem nivou, jer se u našoj “Bundesligi” za mesto prvaka bori četiri tima, dok se za opstanak bori sedam timova, što govori o odličnoj organizaciji i vođenju lige.

Nametanje “šačice pojedinaca” da rukovode savezom i to onih koji su našli svoje uhlebljenje na listama delegata saveznog i republickog stepena takmičenja, KOD NAS NEĆE PROĆI! Pojedinci koji se nalaze na pomenutim delegatskim listama potpomognuti od strane IO FSRZS žele van svih pravnih okvira, na nelegitiman i necivilizovan način da nametnu svoju volju i “otmu” rukovođenje našeg saveza, pritom nebirajući sredstva.

Da se u životu ništa ne događa slučajno govori činjenica na koji način je “oteto” rukovođenje u FS Šumadijskog okruga čiji je legitimitet tadašnjoj Skupštini dao genesek Rade Popović lično. Nametala se volja od strane FSRZS i prema trenerskoj organizaciji FSRZS, a tek o dešavanjima u FS Raškog okruga i da nepričamo. Al’, kad smo stigli već do toga, da potsetimo. U FS Raškog okruga sе Skupština održava šest puta uz nadzor privremenog organa gde su na kraju časni ljudi iz FS Raškog okruga sami između sebe izabrali svoga predsednika.

Da se u životu ništa ne događa slučajno govori činjenica da su predhodno pomenuti okruzi i trenerska organizacija na Izbornoj Skupštini u maju 2012. godine jasno i glasno glasali za našeg kandidata za predsednika FSRZS magistra Hađži Gorana Milovanovića. Kako se klupko odmotavao potvrdila se sujeta i pripremljen revanšizam izabranog predsednika koji nije uvrstio u IO FSRZS predložene članove od strane FSMO, već izabrao nekog od gore pomenute “šačice” ljudi. Ponavljamo, da ništa nije slučajno, uveli su privremene mere u FS Šumadijskog okruga i FS Raškog okruga gde su na čelna mesta hteli postaviti one koji će im biti lojalni. Sada je izgleda na red došao i FSMO. Još tada rekosmo da će četiri godine proći brzo i da će doći novi fudbalski izbori na teritoriji cele Srbije, skoncentrišući se isključivo na rad našeg saveza.

Izgleda da su ove dve godine protekle vrlo brzo, kao i da će sledeće dve proteći brzo, a možda i ranije. Videvši rad našeg saveza i akcije koje preduzimamo čini nam se da to postade “trn u oku” rukovodstvu FSRZS koji se jedino skoncentrisao na naplatu dnevnica i putnih troškova, a sve to na “grbači” klubova. Na pomenutoj Izbornoj Skupštini naš kandidat je izneo četvorogodišnji plan i program rada, a jedna od tačaka je bilo osnivanje čeitri “Zone”. Izabrani predsednik ni do dana današnjeg nije dostavio plan i program svog četvorogodišnjeg rada, a vidimo da se danas pominje mogućnost osnivanja četiri “Zone” što je naša ideja.

Jedini smo bili protiv organizovanja lige reprezentacija orkuga, ali da nebudemo “beli miševi” tada prihvatismo da učestvujemo u tom takmičenju. Pogrešismo. Već posle samo dva odigrana kola liga reprezentacija okruga se rasformirala. Kada bi nabrajali sve nefudbalske preduzete mere od strane FSRZS umesto ovog saopštenje mogli bi poslati čitavu skriptu, ali doći će vreme i za to.

Bez obzira na moguće nepravne odluke FSMO će se uvek pridržavati Zakona i svih akata fudbalskih organizacija, uz napomenu da ćemo jedino mi odlučivati ko će reprezentovati i predstavljati FSMO, a ne kao što se to sada hoće da nam se nameće volja predstavnika FSRZS. Kao i uvek do sada mi ćemo pored fudbalskih organa, obavestiti i ostale organe Republike Srbije o načinu delovanja i slobodno možemo reći pravnog terora od strane FSRZS.