XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Srpski podmladak polaže veliku maturu u Osijeku i Sulu

BEOGRAD, 1. maj (info centar).- Srpski podmladak polagaće „veliku maturu“ iz predmeta streljaštvo na dva veoma jaka takmičenja u maju – juniorskom Svetskom kupu u Sulu u Nemačkoj i kvalifikacijama za Evropsku ligu mladih u Osijeku.

Na prvom omladinskom Svetskom kupu u istoriji streljaštva u Sulu od 26. do 30. maja, učestvovaće samo vazdušnim oružjem desetoro srpskih strelaca.

Sastavi su – puška: Andrija Milovanović (Niš), Stevan Jovanović i Miloš Ivanović („Čika Mata“, Kragujevac), Milica Babić (Novi Sad), Tiha Todorović („Lukanjac“, Pirot) i Nina Radulović (Zvezdara).

Pištolj: Ana Alentijev (Smederevo), Jovana Dragačevac („Aleksa Dejović“, Užice) i Lea Aleksić (Novi Beograd Ušće) kao i Vitomir Tucović („Aleksa Dejović“).

Trenerski tim činiće Saša Iker (Jedinstvo, Stara Pazova), Boban Marinković (Smederevo) i Dragan Donević (Partizan).

U kvalifikacijama zone „Istok“ za Ligu mladih Evrope vazdušnom puškom i pištoljem u Osijeku od 16. do 18. maja učestvovaće – puška: Andrija Milovanović (Niš), Stevan Jovanović i Miloš Ivanović („Čika Mata“, Kragujevac), Milica Babić (Novi Sad) i Ivana Marić (Jedinstvo, Stara Pazova) i pištoljem Jovana Dragačevac i Vitomir Tucović („Aleksa Dejović“) i Lea Aleksić (Novi Beograd Ušće). U stručnom štabu biće sportski direktor SS Srbije Srećko Pejović i treneri Lidija Mihajlović i Boban Marinković. Na ovim takmičnju ekipe od tri člana mogu da budu samo muške, samo ženske ili mešovite.

- Oba takmičenje su nam veoma važna i kao deo priprema dvoje naših strelaca, Milice Babić i Andrije Milovanovića za druge letnje Olimpijske igre mladih u Nankingu u Kini u avgustu – objasnio je Srećko Pejović.- Oni će gađati i na seniorskom Svetskom kupu u Minhenu u junu, da osete atmosferu najvećeg takmičenja i njima je u prvom planu u ovom delu sezone vazdušno oružje.