XS
SM
MD
LG

Valjevci žele reprizu 2010. večeras kraj Morave

Ulazak u ubitačnu majsku seriju i devet mečeva za četiri nedelje Metalac – Farmakom započinje u gradu  košarke, protiv Borca, još uvek bez pobede u Superligi, ali klubamnogo  veće tradicije  od dva danas srpska jadranca Mege i Radničkog iz Kragujevca.

I večeras će uz košarkaše iz Valjeva biti najstariji elektronski medij u gradu na Kolubari, Radio Vaaljevo.

Izabranici Vladimira Đokića igraće najbolje što mogu jer  drugi put do uspeha kraj Morave ne postoji.

Druga pobeda zaredom u Kosjeriću u poslednja dva meseca, sada i u novoj dvorani, samo lepa prošlost ističe trener Vladimir Đokić.

-Dobre stvari smo iz Kosjerića smo zapamtili. Loših momenata je bilo i trudimo se bez obzira na pomanjkanje vremena da ih u hodu  ispravljamo. Borac je u medjuvremenu doveo dva igrača. Trenutno su bez pobede, a siguran sam da će večeras sve učiniti da stignu do uspeha. Ocekuje nas težak zadatak, motivisani smo, a naš problem je i dalje povreda Eštona Mičela. Kljajević i Jokić posle trovanja  hranom i dalje ne treniraju.

Metalac je u Kosjeriću pokazao da može da se izbori sa odličnim rivalom ali i svojim kadrovskim problemima.

-Odlučili su naše srce i želja da igramo na pobedu. Ali nismo zaboravili na onaj mali pad u igri u poslednjem kvartalu meča, što je i normalno jer je došao kao posledica  kvalitetne igre protivnika. Sprečili smo  poslednji i najopasniji nalet rivala i pokazali koliko smo ozbiljan klub, ekipa, i kakva nas ambicija krasi. Momci se   ponašaju jako profesionalno. Jasno je da su svesni svojih obaveza i očekivanja grada.

Čačanska publika je specifična u svakom pogledu.

-To nam je poznato. Posebno se  pripremamo, da ne nasednemo na bilo kakvu provokaciju sa tribina. Ne mrze Čačani nikoga, oni samo vole  svoj Borac , žele da mu pomognu da dobije  utakmicu. Pobedimo li siguran sam da će nam iskreno  cestitati. Jednostavno to je sport. Mi imamo svoj cilj, to je  da odigramo najbolje što možemo.

Da će biti izuzetno teško pokazala je utakmica Borca sa o Partizanom pre destak dana.

-Igrači Borca su uvek  jako motivisani  protiv najboljih. Izgubili su od crno belih na  jednu ili dve lopte, ali su protiv Kosjerica odigrali ispod svakog nivoa. Međutim dva minuta pred kraj su se vratili  u meč. Sve smo videli i nije nikava tajna da je najveća odlika čačanske škole jako dobar šut, posebno za  tri poena, a sve ostalo je trenutak inspiracije.

Metalac ima  kvalitetniji tim od Borca.

-NI jednog trenutka nas taj detalj neće zavarati. Bez opuštanja  razmisljamo u jednom smeru, čeka nas jako težak meč. Motivacija  će od izuzetnog značaja. Raduje me takođe vidan fizički napredak tima, ali večeras nam treba veliko srce i hladana glava. Najvažnije je da budemo  svesni  važnost trenutka, ozbiljnosti i  ambicije kluba. Pojedinac ne može sam da dobije utakmicu. Naša snaga je  kolektivn i jaka odbrana sa što više  kontranapada.

U Čačku  vas očekuje  i silna podrška navijača iz  Valjeva.

-Zahvaljujem svima na podršci u  Železniku, Kragujevcu i  Kosjeriću. Ne sumnjam da će ih najviše biti večeras u Čačku. Mnogo nam znače I to je samo pokazatelj da se Metalac diže. Mogu samo da obećam da ih večeras nećemo razočarati, a dokle ćemo svi zajedno stići videćemo.

Aleksandar Tanasković  u Superligi konačno potvrđuje  da je mnogo bolji igrač nego  prevodilac drugovima u ekipi pristiglim iz Amerike.

-Iako desetkovani povredama optimsta sam. U našem timu su vrhunski  profesonalci, momci  koji su igrali Evrloligu. Popović, Čakarević, Aleksić i ni po koju  cenu neće da se kockaju  sa svojim renomeom. Postoji ogromnno poštovanje zactranog plana tokom prirpema svake utakmice. Pobeda  u Kosjeriću, protiv vrsne  napadačke ekipe  imaće pravu dimenziju tek ako se uspeh ponovi večeras u Čačku.  Imamo šansu, a znamo da nas čeka žestoka borba. Borac je sigurno uzdrman  serijom poraza, ali kada im krene mogu da igraju egal sa svakim. Putokaz nam je uspeh od pre tri meseca.  Želeo bih da  naša igra večeras bude lep uvod  u dva gala meča u Valjevu  sa Crvenom zvezdom i  ove sezone za nas nadasm se samo do 10.maja nepbođenim FMP-om. Učinićemo sve da ostanemo u trci i do kraja istrajemo na putu do zacrtanog cilja na početku sezone-zaključio je Tanasković.

Metalac iI Borac  su u novom milenijumu igrali 14 puta , skor je 7:7, a samo jednoj  zajedničkoj  superiligaškoj sezoni  pre četiri godine Metalac je oba puta trijumfovao. U Čačku je 28.aprila 2010. bilo  52:51.  Sigurno je da bi ovaj  ovaj tim  Metalca bio prezadovoljan još jednim minimalcem u dvorani kraj Morave.

Radio prenos uvek neizvesnog derbija u Čačku je na programu Prvog gradskog radio Valjeva(95,8Mhz) i na internet adresi:www.radiovaljevo.com od 19 sati

Crnokosa je pala, pašće i velikan kraj Morave, Čakarević, Aleksić, Tanasković i Tomašević spremni za bitku sa Borcem


14 .kolo Superliga
Borac Mozzart Sport 81 : 83 Radnički
Mega Vizura 82 : 92 Partizan NIS
FMP 76 : 61 Crnokosa
Crvena zvezda Telekom 90 : 53 Metalac Farmakom
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan NIS 14 13 1 27
2 Crvena zvezda Telekom 14 11 3 25
3 Mega Vizura 14 9 5 23
4 Radnički 14 8 6 22
5 FMP 14 5 9 19
6 Metalac Farmakom 14 4 10 18
7 Crnokosa 14 3 11 17
8 Borac Mozzart Sport 14 3 11 17