XS
SM
MD
LG

Jagodina spremna za finale KUP-a Srbije

Finale Kupa Srbije se igra u sredu 7. maja od 20 časova na stadionu Partizana. U Jagodini i okolini ogromno je interesovanje za najvažniju utakmicu ove sezone. Cilj je samio jedan odbraniti trofej, poručio je predsednik FK Jagodina Goran Milanović.

- Mi smo ove godine radili kao i prošle, uporedo na dva fronta. Jedan je ovo prvenstvo, i kao što znate mi se u ovom trenutku nalazimo na tom trećem mestu, koje nam garantuje izlazak u Evropu. Ali, biće nam najdraže da taj izlazak ostverimo krot osvajanje Kupa i da posle toga naravno zadržimo tu treću poziciju. Mi smo ti koji smo predvodnici tog talasa koji pokušava da promeni odnos snaga,naravno ne na silu, ne nekim drugim sredstvima i metodama, nego samo radom. Radom i znanjem da promenimo da između ostalog velike fudbalske stvari ne događaju samo u Beogradu, nego da se velike fudbalske stavri događaju žirom Srbije, u ovom slučaju u Jagodini.  Bez obzira šta ko misli, kako ko mišljenje ima, obzirom da su navijačke strasti uvek navijačke strasti, i da navijači naravno navijaju uvek za svoj klub,  Jagodina će nastavti ovim tempom - ističe predsednik Goran Milanović.

- Nadam se da ćemo u sredu potvrditi sve ovo što pričam. Siguran sam da će ovi momci na čelu sa šefom stručnog štaba Mladenom Dodićem, sva naša očekivanja i njihova očekivanja što je još važnije, još značajnije ispuniti, i daćemo se već u sredu veče a i u četvrtak svi zajedno radovati na samo nama poznat način i na način na koji samo mi to možemo da organizujemo.

Imamo respektabilnog protivnika, koji je takođe u situaciji da su praktično čitavu sezonu podredili tom osvajanju Kupa. To je za nas još veća opsanost sa jedne strane, i sa druge još veća motivacija da budemo snažniji i jači od protivnika. Ako budemo snažniji i jači ja sam siguran da ćemo ponovo osvojiti Kup Srbije -  samouvereno je rekao predsednik kluba Goran Milanović.

Uoči susreta sa Vojvodinom u finalu Kupa, optimizam šire i šef stručnog štaba Mladen Dodić, kao i najbolji strelac ekipe napadač Aleksandar Pešić.

- Repriza prošlogodišnjeg finala govori o kvalitetu obe ekipe, i o dobrom sistematskom višegodišnjem radu. Sigurno da respektujemo ekipu Vojvodine, jer je to najbolja ekipa uz Zvezdu i Partizan, sa dugom tradicijom i sa velikim iskustvom igranja finala Kupa. Sa jednom novom, poletnom mladom ekipom koja ima motiv da donese taj pehar posle sedam finala i stogodišnjica kluba koju slave ove godine. Čestitam im na tom velikom jubileju, ali sa željom da Kup osvoje sledeće godine. Naša želja, cilj i sve što radimo ove godine je usmereno ka tome da ovaj pehar i sledeće godine bude na ovom mestu. Branimo ga i taj motiv je ogroman. Naši aduti su naša iskusna ekipa, koja i u prvenstvu pokazuje da kada je najpotrebnije, može nabolje da odigra. Naš adut je iodlična atmosfera u čitavom klubu, a pogotovu u svlačionici i to su ovi igrači više puta pokazali. Očekujem da svoje najbolje lice pružimo u utakmici godine, svasni činjenice da se pamti samo rezultat, upravo učinićemo sva da taj rezultat pa ne bih imao ništa protiv da bude kao i prošle godine, jer trofej donosi Evropu i trofej donosi istoriju. Za istoriju za Evropu svim srcem do pobede - izjavio je Mladen Dodić, šef stručnom štaba Jagodine

Najbolji strelac ekipe, i drugi najbolji strelac prevenstva sa 13 postignutih golova Aleksandar Pešić rekao je pred najvažniju utakmicu sezone:

- Mislim da je ovo najvažnija utakmica sezone. Mogu da kažem da smo se celu godine spremali za ovu utakmicu. Znamo da nas očekuje teška utakmica, jer je ekipa Vojvodine jedna kvalitetna ekipa sa dobrim pojedincima, koje poznajemiz reprezentacije, tako da se svi u klubu nadamo da ćemo odbraniti Kup, i da bar još godinu dna ostane u Jagodini. Što se tiče same utakmice, mislim da dolazimo spremni i da nemamo nikakvim problema i daćemo svoj maksimum da odbranimo Kup.

Finalna utakmica Kupa Srbije između Jagodine i Vojvodine počinje u sredu 7. maja od 20 časova.