XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Nišane golubove u Brnu

BEOGRAD, 14. maj (Info centar).- Selektor Dejan Mihajlović poveo je juniorsku selekciju Srbije u gađanju glinenih golubova - trap, na jak međunarodni turnir “Memorijal Bednarik” čiji će domaćin od 16. do 18. maja biti Brno u Češkoj.

Gađaće osvajač pojedinačne evropske juniorske bronze prošle godine Nemanja Smiljanić, kao i Maksim Egelja i Borko Vasiljević. U ovom sastavu juniorska selekcija Srbije je prošle godine na EŠ u Sulu osvojila bronzu!

Prijavljena su i dva seniora u skitu iz kluba Novi Sad Goran Stojadinović i Jovan Amanović. Finale je u nedelju 18. maja.

- Nama je ovo takmičenje važan deo programa pred odlazak na juniorski Svetski kup u Sulu u Nemačkoj od 26. do 30. maja i tu će gađati Smiljanić, Vasiljević i Marko Drljača. Bili smo i u Saslospustiju na „Velikoj nagradi Mađarske“ da bismo „osetili“ strelište na kome će se u junu održati Prvenstvo Evrope. Rezultati nisu bili onakvi kakvi smo očekivali i ovo je, na neki način, mali popravni ispit.

Mihajlović planira i učešće na Svetskom kupu u Minhenu od 6. do 12. juna:

- Prijavili smo Nemanju Smiljanića i Zorana Jakšića u trapu, dok će u skitu gađati Amanović i Stojadinović. Tu ćemo videti kava je forma pred Šampionat Evrope koji će se održati od 16. do 27. juna. Zahvaljujem se Ministarstvu omladine i sporta Srbije i Olimpijskom komitetu Srbije koji izuzetno podržavaju naš program u koji smo ove godine uključili mnogo mladih strelaca. Naš cilj je da neko iz ove mlade, poletne generacije izbori olimpijsku vizu za Rio. Težak zadatak ali ne i nemoguća misija - uveren je Mihajlović. INCLUDEPICTURE "https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif" \* MERGEFORMATINET