XS
SM
MD
LG

Zoran Popović i Slavko Ćulibrk u idealnom timu 30. kola JSL

U izboru najboljeg tima kola, koji tradicionalno sastavlja Internet magazin Sportal, ovoga puta našli su se Zoran Popović i Slavko Ćulibrk. Mesto u idealnom timu 30.  kola Jelen Super Lige Srbije zaslužio je odličnom igrom  na meču Sloboda - Voždovac 0:1 (0:1). Završena je još jedna sezona u Jelen Superligi. Odigrane su utakmice 30. kola, a u sredu je znatno zanimljivije bilo u donjem delu tabele nego na vrhu.

Posle nekoliko meseci takmičenja zna se da je Crvena zvezda prvak, da je na tabeli slede Partizan, Jagodina, Vojvodina, Čukarički… Takođe se zna da će fudbaleri Rada opstanak u eliti pokušati da sačuvaju u baražu sa Metalcem, kao i da su novi članovi Prve lige Srbije Sloboda Point i Javor Matis.

timkolatrideset

Utakmicama veoma zanimljivog kola “podvučena je crta” kada je reč o poretku na tabeli, a kao što ste navikli SPORTAL.RS izabrao je najbolji tim 30. kola. Ako je suditi po broju golova, igrači se nisu “štedeli”. Tako je Javor (ispostavilo se uzalud) pobedio Napredak sa 4:3, dok je u derbiju u Novom Sadu, između Vojvodine i Crvene zvezde bilo 3:3.

Zoran Popović (Voždovac) – Sa gostovanja Slobodi Point koja će takmičenje nastaviti u Prvoj ligi Srbije “zmajevi” su se vratili sa minimalnom pobedom. Golman Voždovca je uspeo, uz pomoć ostatka tima da sačuva svoju mrežu, ali i da Užičane pošalje u niži rang.

Ivan Lakićević (Donji Srem) – Pećinčani su pobedili OFK Beograd i tako obezbedili opstanak u eliti. Trijumf je bio minimalan, ali je za poslednju liniju Donjeg Srema važnije što nije kapitulirala. Lakićević je bio jedan od zaslužnijih za taj uspeh.

Radoš Bulatović (Radnički Niš) – Odbrana Nišlija je jedna od onih koja nije primila gol na zatvaranju sezone. Tome je doprineo i odbrambeni igrač Radničkog. Takođe, Bulatović je učestvovao u akciji kod drugog gola. Posle njegovog kornera lopta je pogodila stativu, koja je kasnije došla do Pejčića. Tada je i potvrđena pobeda Radničkog.

Vojislav Stanković (Partizan) – Partizan se od navijača oprostio u Humskoj i to pobedom. Ekipa Marka Nikolića je u poslednjem kolu pobedila gradskog rivala, tim Čukaričkog sa 2:0. Golove za crno-bele iz Humske dali su Danko Lazović i Ismael Beko Fofana, dok je mreža domaćina mirovala. Živko Živković nije nijednom savladan, a tome je doprinela između ostalog i dobra igra štopera Partizana.

Slavko Ćulibrk (Voždovac) – Sloboda Point je ispala u Prvu ligu Srbije i to posle poraza na svom stadionu, od Voždovca. Jedini gol za “zmajeve” dao je Nemanja Obradović, a dobar utisak ostavio je defanzivac gostiju – Ćulibrk. Odbrana Voždovca nijednom nije kapitulirala, iako je Sloboda uoči utakmice imala imperativ pobede.

Bojan Beljić (Radnički 1923) – Remijem je okončan duel Kragujevčana i Jagodinaca (1:1), s tim da je ovaj bod mnogo više značio Radničkom. Strelac tog jedinog gola za Kragujevčane, ujedno i izjednačujućeg bio je Beljić posle dobro solo akcije.

Enver Alivodić (Vojvodina) – “Stara dama” i Crvena zvezda odigrali su meč sa mnogo golova, a treneri su ukazali i priliku mlađim igračima. Na kraju je bilo 3:3, a jedan od standardno dobrih u timu Vojvodine bio je Alivodić. Vezni igrač domaćina učestvovao je u akcijama kod prvog i drugog gola.

Ivan Pejčić (Radnički Niš) – Nišlije i Novopazarci odigrali su meč koji nijednom timu ništa nije značio, pošto su opstanak obezbdili, a u evropske kvalifikacije nisu mogli. Na kraju slavio je domaćin sa 2:0, a za igrača utakmice na osnovu učinka možemo da proglasimo Ivana Pejčića koga smo zbog “gužve” u napadu u idealnom timu “povukli” u srednji red. Fudbaler Radničkog je odličnim prodorom omogućio saigraču Vladimiru Milenkoviću samo da ubaci loptu u mrežu Pazaraca, da bi u završnici meča samo potvrdio trijumf. Pejčić je osim za asistenciju i gol “krivac” i za drugi žuti karton Vladimira Otaševića. Iznudio je prekršaj na ivici kaznenog prostora i tako ostavio Pazarce sa dva igrača manje. U prvom poluvremenu isključen je i Lazar Pajović.

Djorđe Rakić (Crvena zvezda) – Napadač crveno-belih je prilično dugo pauzirao posle povrede, postepeno se vraćao u tim, a u prethodnom kolu protiv OFK Beograda “propisno” se ispromašivao. Međutim, protiv Vojvodine je “proradio” i postigao dva pogotka. Savo Pavićević je sa desne strane poslao loptu “na trepavicu” Rakića koji je glavom sproveo u mrežu Srđana Žakule. Dao je Rakić gol i za izjednačenje, posle još jednog odličnog dodavanja. Ifeani Onjilo je proigrao napadača Zvezde kome nije bilo teško da sa desetak metara ubaci loptu u mrežu. Iako ga nismo stavili u tim kola zbog činjenice da je odigrao samo poslednjih 20-ak minuta, moramo da spomenemo mladog Luku Jovića. Supertalentovani 16-godišnji napadač je nekoliko minuta po ulasku u igru odlično primio loptu na grudi i poslao je u dalji ugao Žakulinog gola. Bio je to njegov debitatntski pogodak u seniorskom timu, za konačnih 3:3 na “Karađorđu”. Ovog puta Jović nije bio u timu kola, ali ako bude dobijao šansu u narednoj sezoni verovatno će i to mesto zaslužiti. Vreme sigurno radi za njega.

Lazar Veselinović (Vojvodina) – Iskusni napadač je bio na “visini zadatka”, Vojvodini je doneo izjednačenje od 1:1, a kasnije bio i asistent Darku Puškariću za 2:1. Posle prodora po desnoj stran, proigrao je Puškarića koji je bez problema sa pet metara ubacio loptu u mrežu nemoćnog Predraga Rajkovića.

Ognjen Ožegović (Rad) – “Građevinari” su na Banjici pobedili Spartak sa 2:1 i tako došli do trijumfa velikog kao “kuća”. Doduše, nije Rad obezbedio siguran opstanak u Superligi, ali će to pokušati da učini u baražu sa Metalcem. Bilo kako bilo junak pobede u ovom kolu bio je Ožegović. Napadač beogradskog tima u 22. minutu je iznudio penal koji je uspešno realizovao Brana Milošević. Samo sedam minuta kasnije, Ožegović je iskoristio lošu saradnju golmana Spartaka i saigrača iz odbrane i bez većih problema zaobišao Budimira Janoševića. Iznuđen penal i gol za baraž – dovoljno za mesto u timu kola.

 

Radnički 1923 1 : 1 Jagodina
Javor Matis 4 : 3 Napredak
Vojvodina 3 : 3 Crvena zvezda
OFK Beograd 0 : 1 Donji Srem
Sloboda Point 0 : 1 Voždovac
Rad 2 : 1 Spartak
Partizan 2 : 0 Čukarički
Radnički (N) 2 : 0 Novi Pazar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 23 3 4 72
2 Partizan 30 22 5 3 71
3 Jagodina 30 13 9 8 48
4 Vojvodina 30 11 12 7 45
5 Čukarički 30 12 8 10 44
6 Radnički (N) 30 10 13 7 43
7 Voždovac 30 12 6 12 42
8 Novi Pazar 30 11 6 13 39
9 Napredak 30 9 8 13 35
10 Spartak 30 8 10 12 34
11 OFK Beograd 30 10 3 17 33
12 Donji Srem 30 7 11 12 32
13 Radnički 1923 30 7 11 12 32
14 Rad 30 8 5 17 29
15 Javor Matis 30 6 11 13 29
16 Sloboda Point 30 7 7 16 28