XS
SM
MD
LG

Veslanje: Pet srpskih posade u polufinalu

BEOGRAD, 3e0. maj (Info centar).- Pet srpskih posada plasiralo se u polufinala Šapionata Evrope u veslanju na Adi Ciganliji koja će se održati u subotu.

Posle muškog dvojca bez kormilara Dušan Bogićević, Veselin Savić koji se direktno kvalifikovao za polufinalnu trku, kroz repesaž u petak popodne do 12 najboljih posada na Starom kontinentu stigli su Miloš Stanojević u skifu za lake veslače, dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović, četverac bez kormilara Martin Mačković, Goran Jagar, Viktor Pivač, Jovan Popović i Miloš Vasić u skifu.

Dvojac bez za žene Iva Obradović – Ivana Filipšović se u petak pre podne kvalifikovao za repesaž u subotu.

Miloš Stanojević je u prvoj trci repesaža lakih skifova sa 7:09,01 minuta osvojio drugo mesto i sa prvoplasiranim čamcem Slovenije (7:06,58) domogao se polufinala.

Četverac bez kormilara Martin Mačković, Goran Jagar, Viktor Pivač, Jovan Popović je u najizvesnoj trci sa vremenom 6:05,43 minuta osvojio drugo mesto i tako se probio do najboljih 12 posada. Iz ove grupe repesaža plasirali su se i prvoplasirana Nemačka (6:04,86) i trećeplasirana Francuska 6:05,76

Dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović je kroz repesaž stigao do polufinala sa vremenom 6:27,86. Trijumfovao je u prvoj grupi start – cilj. Drugo mesto i plasman u polufinale obezbedio je čamac Rumunije (6:29,07),

Miloš Vasić u skifu je u drugoj trci repesaža sa vremenom 7:11,80 zauzeo je drugo mesto i uz prvoplasiranog Hrvata Sinkovića (7:08,78) plasirao se u polufinale.

Kratak rezime prvog dana Evropskog prvenstva dao je i član selektorske komisije Nebojša Ilić:

– Imali smo uspešan dan na Adi, sve muške posade nastavljaju put ka finalima čime je u potpunosti ispunjen cilj.

U subotu, 31. maja, raspored trka srpskih posada je:

Miloš Stanojević (skif za lake veslače) – polufinale (10,10 ) – grupa Mađarska, Nemačka, Italija, Velika Britanija, Grčka, Srbija.

Ivana Filipović, Iva Obradović (dvojac bez kormilara) – repesaž (10,38): grupa Italija, Hrvatska, Holandija, Srbija, Rusija (prva dva u finale u nedelju, ostali u B finale u nedelju).

Veselin Savić, Dušan Bogićević (dvojac bez kormilara) – polufinale (10,52): grupa Slovenija, Grčka, Španija, Nemačka, Srbija, Češka.

artin Mačković, Goran Jagar, Viktor Pivač, Jovan Popović (četevrac bez kormilara) – polufinale (11,41): grupa Češka, Rumunija, Grčka, Holandija, Rusija, Srbija.

Marko Marjanović, Aleksandar Filipović (dubl skul) – polufinale (12,16): grupa Španija, Srbija, Norveška, Litvanija, Velika Britanija, Švajcarska.

Miloš Vasić (skif) – polufinale (12,51): grupa Belorusija, Bugarska, Češka, Nemačka, Izrael, Srbija.

U svim polufinalnim trkama prva tri idu u finale u nedelju, ostali u B finale u nedelju.