XS
SM
MD
LG

Žele da pretrče predgrađe

Košarkaši Radničkog otputovali su sinoć u Beograd, gde danas (16,00) protiv FMP-a igraju utakmicu 12. kola Superlige Srbije. Posle odlične utakmice protiv Metalca, za koje je zbog vanredne situacije imao više vremena za odmor i pripremu, Radnički je i protiv Crvene zvezde pokazao svoje najbolje lice, što je uostalom i uslov za pobedu, pogotovo ubedljivu, protiv tima kakav su beogradski „crveno-beli“.

Ono što su Kragujevčani, tom prilikom, prikazali trener Miroslav-Muta Nikolić već je primenio na plan za današnji meč protiv Zvezdine filijale iz predgrađa.

Sa prethodne utakmice Radničkog i FMP-a (Foto: KK Radnički)

- Uspeli smo da izdržimo celu utakmicu i da zaustavimo protivnika koji važi za fizički dominantnog. Zasluge za to pripadaju kondicionom treneru (Mladen Mihajlović, prim. P. P.) koji je odlično pripremio ekipu. Pored toga, krasio nas je perfektan šut, što nije neuobičajeno. Sve u svemu bila je ovo utakmica na evropskom nivou, a naš zadatak je da u narednim kolima, prevashodno u svakom prvom, dakle sada u Železniiku, ne zaspimo na lovorikama i ne umanjimo koncentraciju i motivaciju, što se nesmotrenima posle jedne ovakve pobede događa. Mi utakmici protiv FMP-a, da bismo došli do očekivane pobede, moramo da priđemo odgovorno i skocentrisano od samog početka i ne dozvolimo protivniku da ga ponese naša neozbiljnost. Uostalom, pokazali smo da i protiv favorita i kada smo mi favorit, možemo da igramo kvalitetno i odgovorno – kategoričan je Nikolić.

Pored toga što, kako i sam Nikolić kaže, njegovi igrači sada mnogo bolje trče, pokazalo se da sada malo više mogu da se odmore preopterećeni Marko Marinović i Sava Lešić. Uz to, plejmejker Dušan Katnić je, na utakmici protiv Crvene zvezde potvrdio ispravnost Nikolićevog oppredeljenja da malo otrpi njegovu nespremnost zbog povreda i bolesti, tako da za meč sa Železnikom, Kragujevčani mogu da računaju na znatno više igrača, pogotovo što i Miloš Dimić sada igra na očekivanom nivou. Jer, očigledno da mu nije baš prijala duža pauza pre dolaska u Radnički i da mu je bilo potrebno malo više da se u pravom svetlu vrati na parket.

Ako Radnički nastavi u istom stilu, očigledno je da će „panteri“ iz Železnika teško uspti da sačuvaju „kožu“, bez obzira što je Nikolić poslovično oprezan i kaže da svaka superligaška ekipa može da pobedi i favorita, pogotovo ako on neozbiljnoi pristupi utakmici, a u Radničkom su, kako kažu, orni za još jedno lepo košarkaško veče, kakvo je bilo ono, preksinoć, protiv Crvene zvezde.

 


14 .kolo Superliga
Borac Mozzart Sport 81 : 83 Radnički
Mega Vizura 82 : 92 Partizan NIS
FMP 76 : 61 Crnokosa
Crvena zvezda Telekom 90 : 53 Metalac Farmakom
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan NIS 14 13 1 27
2 Crvena zvezda Telekom 14 11 3 25
3 Mega Vizura 14 9 5 23
4 Radnički 14 8 6 22
5 FMP 14 5 9 19
6 Metalac Farmakom 14 4 10 18
7 Crnokosa 14 3 11 17
8 Borac Mozzart Sport 14 3 11 17