XS
SM
MD
LG

Suludo igranje na svakih 48 sati obesmislilo srpsku košarku

 Iskreno priznanje posle utakmice u Valjevu sa Metalcem trenera Crnokose Ivića da je jedini cilj svih u klubu iz Kosjerića da samo izvuku žive glave i zdravi i čitavi dočekaju kraj Superlige posledjna je u nizu potvrda totalno obismišljenog takmičenja u kome su umesto regularnosti, krucajalne teme i problemi  sako i helanke.

 

Nestručnost, neodgovornost i arogancija imale su za posledicu da se u Srbiji kao nikada do sada igra  polovina nacionalnog šampionata za samo 10 dana.

Za divno čudo tzv košarkaški poslenici ne dižu glas osim jedinog pravog.

Duško Vujošević je bezbroj puta pokazivao neviđenu hrabrost da  prihvati od svakog bačenu rukavicu i izadje mu na megdan. Zna i da pretera u “ćeranju” a jedan od drastičnijih primera je sa utakmice  Partizan-Metalac kada se sudija zahvaljujući treneru  uverio zašto mora ličnom greškom da sankcioniše udarac igrača laktom u grudi.

I u takvom košarkaškom galimatijasu Partizan je pobedio Metalca iako su sudije „ navijale“za tim iz Valjeva, a zatim  u do sada najvažnijem meču sezone konačno “ugasio” Zvezdu. Srećom  drugo mesto klubu poznatom pod psudonimom “naredna sezona” nije ugroženo.  Mega je večeras na skeneru  Šumadinaca. Ukoliko bi Birčević i društvo  gurnuli Novicu i ostale Milojeve "ubice"  u svoje Jezero, Zvezdi bi bila otvorena vrata samo jednom pobedom u mečevima sa  Crnokosom i Metalcem. Radnički bi  sigurno overio četvto mesto, iako u klubu para nema ni za lek.

 Dve"slučajne“  pobede FMP-a  u Čačku i prekjuče u Železniku protiv Radničkog dobile su tek sada na značaju. Padne li Borac večeras u Valjevu Metalac najverovatnije ipak ostaje bez petog mesta, jer da bi se prestigao FMP-a mora da ugasi  Zvezdu u predgradju prekosutra, što je realno nemoguće, jer "duvači" neće imati milosti makar se igralo i bez publike, što je  za očekivati.Dakle,  klubu na usluzi da ustupi rang i infrastrukturu osvajanjem 5.mesta vraća se nada da u slučaju odustajanja do guše u dugovima  kragujevačkog Radničkog, može uskočiti u voz za ABA ligu, sa plaćenom kartom po ceni od 150.000 evra.

Ali ima jedno veliko ALI, što planove i račune bez krčmara  kvari.

Samo 6-om mestu Metalca i neoborenom rekordu od 6 pobeda raduje se već šačica  zabrinutih valjevskih „eksperata i slučajnih prolaznika“ spremnih da iz mraka lažu i mažu, u strahu da ih neko slučajno ne vidi i  prepozna krajnje namere da zaštite zlo.

Koliko već narasli talas valjevskog košarkaškog elana  i napretka progutaće ne večeras, ali sigurno narednih dana  sve gubitnike i bezobrazno pokvarene prodavce  magle utripovane da im se uskraćuje ono što su zloupotrebom položaja godinama prisvajali,  i dalje sigurne  da samo njima za života pripada ono što nikada njihovo nije ni bilo.

Utripovanima da su  “uskraćeni” pravo da tako misle niko ne može oduzeti, sve dok se ne dokaže ko  kome,  i šta  zapravo uskraćuje.

Biće kako mora biti.  I posle besmislene Superlige Srbije i u nastavku 2014. igraće se košarka  u Srbiji, ABA liga će imati u svojim redovima staro,   samo za neobaveštene novo ime iz Srbije, a Evrolige će i dalje stanovati u Srbiji 

Metalac pokazao zube šampionu Partizanu na Novom Beogradu

PRIJATELJ  SVETA SPORTA  HUMANOSTI, LJUBAVI I POŠTOVANJA ČOVEKA

AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

                                                                                VELIKI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI

                                                                            NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA

                                                                                               AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

                                                                             ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71