XS
SM
MD
LG

Gradina : Domaćini najbolji u fudbalu i stonom tenisu

Sportski život među žiteljima somborskih salaša iz godine u godinu  je bogatiji ,raznovrsniji i masovniji, a sportski susreti koje organizuju, niučemu  ne zaostaju za onima koji se organizuju  u većim mestima i gradskim sredinama.Poslednji sportski salašarski susreti u Gradini,nedaleko  od  Sombora, koji se održavaju  u sklopu „Sveto Antunskih“ svečanosti,okupili su ljubitelje malog fudbala i stonog tenisa, na dva odvojena turnira,u kojima je učestvovalo devet  ekipa iz četiri salaška naselja  iz okolice Sombora i dve gradske ekipe.

U vrlo  zanimljivim fudbalskim utakmicama, na malom  terenu  pored stare  škole,domaćini  su bili najbolji  i osvojili prvo mesto i  treći  pehar pobednika ovog  turnira, koji će  postati tradicionalni. Ekipa  „Kozare“ sa bezdanskog puta je bila druga,a treće mesto je pripalo salašarima iz Nenadića. Najbolji  igrač turnira je Goran Šimon iz „Kozare“.Josip  Šantor( ekipa Nenadić)  je poneo laskavu titulu najboljeg strelca ,sa pet  postignutih golova, a najbolji čuvar mreže je Nikola  Beljanski  sa salaša Lenija.

Pet ekipa je učestvovalo na stonoteniskom turniru  u sali staroga Doma,a među učesnicima  su se , rame uz rame , našli  juniori, seniori i veterani, od kojih  je najstariji, profesor Franja Đurković, odavno ušao u osmu deceniju  života. I u igri sa celuloidnom lopticom, ekipa  Gradine  je bila najbolja, ispred ekipe MZ „Mlake“, koji su bili drugi, i UG „Bunjevačko kolo“, kome je  pripalo  treće mesto.

Po završetku takmičenja, na maloj svečanosti, najboljima su podeljeni pehari i plakete, a  zahvalnice su dobili  brojni  sponzori koji su pomogli organizaciju  trećih sportskih salašarskih „Sveto  Antunskih“ susreta, koji su završeni druženjem na zajedničkom ručku sa dvadesetak somborskih slikara, koji su bili učesnici likovne kolonije povodom „Svetog Antuna“ u salašima Gradina

Detalj sa takmičenja u stonom tenisu

Učesnici fudbalskog turnira u Gradini

Predstavnici pobednika u stonom tenisu sa osvojenim peharima

Goran Šimon, najbolji igrač, Nikola Beljanski, najbolji golman i Josip Šantor, najbolji strelac na fudbalskom turniru