XS
SM
MD
LG
08.06.2014 Administrator

Arsovićevoj bronza na Svetskom kupu u Minhenu

Srpska reprezentativka u streljaštvu, Andrea Arsović osvojila je bronzu na Svetskom kupu u Minhenu u disciplini vazdušna puška 10m. Arsovićeva je do trećeg mesta došla sa 184,6 krugova u finalu, a ispred nje su se našle Martina Lindzi Veloso iz Singapura i Čehinja Katerina Emos.

U do sada najbrojnijem takmičenju u istoriji svetskih kupova, Andrea je u konkurenciji od 145 takmičarki do finala stigla zauzevši sedmo mestu u polufinalu, sa osvojenih 416,7 krugova.

Bilo je jako teško, u jakoj konkurenciji i lošim uslovimaza takmičenje. Bilo je jako toplo, posebno u hali gde smo se nadmetali za finale.Ipak, drago mi je da sam uspela da se izborim pored svega toga. Ovi mi jeprva medalja nakon sedam uzastopnih finala na svetskim kupovima i zbog toga mi je posebno draga – izjavila je Arsovićeva i istakla da će joj bronza u Minhenupomoći da napreduje na svetskoj rang listi, na kojoj je trenutno četvrta.

Andreu nakon Minhena u narednom periodu očekuju još jedan Svetski kup u Mariboru, a potom i takmičenje u Granadi gde će imati priliku da osvoji prve kvote za Olimpijske igre u Riju.