XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Kovačić i Frenc šampioni Srbije u sprintu

BEOGRAD, 8. jun (Info centar).- Igor Kovačić mladi kuglaš Crvene zvezde, osvojio je šampionsku titulu u sprintu na Šampionatu Srbije na kuglani na Banjici u Beogradu.

U ženskoj konkurenciji na kuglani u Vrbasu slavila je Ljiljana Frenc iz zrenjaninskog Kristala.

Kovačić je u finalu savladao Gorana Bukvu (Car Lazar, Kruševac) posle izvođenja „zlatnih kugli“ jer je u setovima bilo 1:1 (111:98, 91:101). U tri dodatne kugla Kovačić je odigrao izvanredno – devet, osam i sedam čunjeva, ukupno 24, dok je Bukva imao osam, šest i osam, ukupno 22. Bronzane medalje osvojili su Slobodan Simonović iz zrenjaninskog Banata i Bojan Kličarić iz Crvene zvezde. U polufinalu, Bukva je eliminisao Simonovića sa 2:0 (115:99, 111:102) dok je Kovačić bio bolji posle „zlatnih kugli“ od Kličarića 20:18. U setovima je bilo 1:1 (85:103, 99:93). Interesantno da je Kovačić do četvrte domaće titule ove sezone (juniori - ekipno, juniori - par sa Alenom Kujundžićem, seniori – pojedinačno, seniori - sprint) došao zahvaljujući „zlatnim kuglama“: u svim mečevima je doigravao za pobedu i – prolazio!

Mlada Ljuljana Frenc, koja je pre nedelju dana pobedila i na Prvenstvu Srbije – Vojvodina, kvalifikacionom za Šampionat Srbije, u finalu je posle „zlatnih kugli“ sa 17:14 pobedila drugaricu iz kluba Draganu Dorožan. U setovima je bilo 1:1. Dve bronze pripale su sestrama Ani i Vesni Boškov iz Banata, pa je komplet medalja ove godine u sprintu otišao u - Zrenjanin koji se potvrdio kao trofejni centar ženskog kuglanja. U polufinalu Frenc je bila bolja od Vesne Boškov sa 20:17 u „zlatnim kuglama“ pošto je u setovima bilo 1:1, dok je Dorožan sa 2:0 savladala Anu Boškov.