XS
SM
MD
LG
12.06.2014 srbijasport.net

Da počne sa odbojkom!!!

Naš grad poslednjih godina nije mogla da zaobiđe nijedna nesreća (ni zeljotres, ni veliki sneg, ni velika voda, ni skoro potpuni privredni bankrot). U Gradu se retko šta izgradilo ili se gradi poslednjih godina. Ipak, ima nešto, čijoj se gradnji polako privodi završetak. Reč je o novoj sportskoj sali. Svi mi, koji smo voleli i volimo kraljevački sport, pamtićemo velike igrače, velike utakmice odigrane u staroj sali, koju su neki, van Kraljeva, čak i ružno nazivali (ali to više govori o njima, a ne o nama i našem sportu!). Voleli smo njenu atmosferu i prisnost. Ona nam odlazi u sećanja. Šta će da bude na mestu stare sale, verujem da niko ne zna?! A šta bi smo voleli? Pa, recimo, zatvoreni olimpijski bazen, npr.!!!

FOTO: direkcijakv.net

Ali, da se vratimo na novu salu. Ko da je otvori? Znamo, da će političari pokušati da iskoriste momenat i još jednom se uslikaju za potrebe svog političkog preživljavanja, ali ko stvarno zaslužuje da otvori salu? Mislimo da to treba da budu odbojkaši. Zašto?

Prvo, Kraljevo je imalo mnogo velikih pojedinaca, i u pojedinačnim, i u klupskim sportovima (karate, biciklizam, košarka...), ali mislimo da su, naši sugrađani, odbojkaši najsvetliji primer i da oni treba da otvore salu i to meč Rinica - Reprezentacija Srbije. Još od 1995. godine kada je krenuo ovaj veliki uspon i dominacija naše odbojke u svetu, Kraljevo i njeni odbojkaši su igrali značajnu ulogu. Dejan Brđović, posle braća Petkovići, danas braća Kovačevići, Lisinac, mlađi Brđović pronose slavu naše odbojke i našeg Grada. Nadam se da će gospoda, koja vrlo uspešno vode našu odbojku, u poslednje dve decenije (i Boričić, i Golijanin, i Milošević i ostali njihovi saradnici), prepoznati trenutak i zauzeti se da otvaranje nove sale upriliče gore pomenute ekipe. Neka to veče bude veče u slavu sporta, u slavu odbojke, u slavu Ribnice, u slavu Kraljeva.

FOTO: okribnica.com

Drugo, i pre današnjih zvezda, Ribnica je i u SFRJ postizala ogromne rezultate (braća Kovačevići, Bićanin i dr.), a svi, koji smo ove godine ispratili odličnu organizaciju finalnog turnira odbojkaškog kupa, svedoci smo kako je odata lepa počast svim tim ljudima iz sveta naše odbojke.

FOTO: ossrb.org

Treće, danas, u našem Gradu igra se ozbiljna odbojka u svim uzrastima. Uz OK Ribnicu tu su i OK Gimnazijalac, OK Ekonomac, OK Tehničar, mnogo mladih, koji se kupa u znoju treninga i utakmica, pokušavajući da dotaknu zvezde. Nadležni, pozivamo Vas da im pružite spektakl. Zato, neka nova sala počne sa odbojkom, jer su to ovaj sport, i ovaj Grad zaslužili. Ribnica - Reprezentacija Srbije!!!

Autori teksta: Slobodan Kaličanin i Petar Pešić, profesori u ESTŠ "Nikola Tesla" Kraljevo