XS
SM
MD
LG

Sombor:Beograđanka i osiječanin najbolji na 35 somborskom polumaratonu

Jednom  odloženi,zbog poplava u Srbiji polovinom maja, 35 somborski polumaraton održan je 15 juna u Somboru i okupio je rekordan broj učesnika. Ovoj najstarijoj polumaratonskoj trci u Srbiji, na svom 35 izdanju, prisustvovalo je 418 polumaratonaca iz deset zemalja u regionu i okolini.Najveći deo učesnika istrčao je deonicu prema Čonoplji i nazad,a jedan manji broj učesnika trčao je stazu zadovoljstva u dužini od 5 kilometara. Pored ove dve trke, najmlađi su se takmičili u trci pužića i oduševili prisutne na glavnoj somborskoj ulici ovoga nedeljnoga prepodneva.

Deonicu od 21. kilometar i 100 metara, najbrže je istrčao jedan takmičar iz inostranstva, i on je ovogodišnji pobednik 35 somborskog polumaratona. Danijel FAK iz udruge „Zdravo trčanje“ iz Osijeka u susednoj Hrvatskoj ,sa vremenom od 1 sat, 15 minuta i 53 sekunde je bio bolji za pet sekundi od domaćeg takmičara, Josipa MAJOR, koji je bio drugi. Treći kroz cilj je prošao član ekipe Vojske Srbije, apatinac Goran Čegar sa vremenom od 1,17,28.

U konkurenciji dama,Snežana MILOŠEVIĆ iz Beograda je sa vremenom od 1 sat 39 minuta i 45 sekundi  bila najbolja,a sa skoro četiri minuta zaostatka na drugo mesto se plasirala članica AK Tron sa Palića, Jamanta Šafranj. Na treću poziciju plasirala se još jedna polumaratonka iz Beograda, Danijela Cvetković, koja je postigla vreme od 1,45,30.

Pobednik u muškoj konkurenciji je došao iz sredine koja je bila najbrojnija na ovom somborskom polumarationu, i sa lepim uspomenama njihovi se učesnici vračaju u obližnji Osijek u republici Hrvatskoj.Lepo vreme , i ne tako velike vrućine išle su na ruku svima,a pogotovu veteranima,a najstariji među njima , Miloje Andrić iz Beograda ima „samo „ 83 godine i danas je istrčao stazu polumaratona.

 

Organizatori polumaratonske trke ARK Somaraton i Sportski Savez Grada, nagradili su najbolje medaljama i plaketama, a na zajedničkom ručku posle trke, nastavljeno je druženje u prijatnoj atmosferi.

Start trke somborskog polumaratona na glavnoj somborskoj ulici

Najbrojniji učesnici na 35 polumaratonu, atletičari iz Osijeka (Hrvatska)

Josip Major (ARK Somaraton)drugi, Danijel Fak (udruga "Zdravo trčanje "Osijek)prvi, i Goran Čegar (Vojska Srbije -Apatin)treći

Jamanta Šafranj (AK Tron-Palić) druga, Snežana Milošević (Beograd ) prva, i Danijela Cvetković (Beograd) treća u ženskoj konkurenciji