XS
SM
MD
LG

Sombor:Dečaci iz Subotice preslišali domaći Spektar u finalu XV "Spektar Kupa"

Drugog takmičarskog vikenda, na XV letnjem Spektar Kupu u Somboru, igrali su dečaci rođeni 2001, 2003 i 2005 godišta. Utakmice su igrane na terenima somborskog Radničkog i Motela „Kronić“ kraj Sombora. Prvoga dana takmičenja, na terenu su bili dečaci rođeni 2003 godine i mlađi, a takmičilo se devet ekipa ,u dve grupe.U prvom polufinalu, Kordun iz Kljajićeva je na penale pobedio domaćina sa 3:1,a u drugom , Klinci iz Subotice su bili  bolji od Tavankuta sa 2:0.U borbi za pobednika turnira,regularni deo se završio bez golova, a sa penala (3:1),dečaci iz Kljajićeva su bili bolji. U borbi za treće mesto, spektrovci su nadigrali Tavankuta, i slavili sa 2.0.

 U nedelju, drugoga dana , na travnatim terenima motela Kronić, dve generacije dečaka borile su se za najsjajnija odliičja  na ovome tradicionalnom takmičenju pionira.U konkurenciji dečaka rođenih 2005 godine i mlađi, pobedili su dečaci  FK Subotica iz istoimenog grada, koji su bili najbolji u igri svako sa svakim.Drugi su bili dečaci Spektra,a treće mesto pripalo je još jednoj ekipi iz Sombora, pionirima Radničkog,koji su bili bolji od gradskog rivala , ekipe Žaka sa četvrte pozicije.Jedna grupa,bod sistem za šest ekipa dečaka rođenih 2001 godište i vrlo zanimljive utakmice,gde je sa četiri pobede i jednim remijem trijumfovao vrlodobri sastav somborskog Radničkog.Drugi su bili dečaci Graničara iz Gakova,a treći domačin ,Spektar.XV "Spektar Kup", na kome je za dva vikenda, učestvovalo 36 ekipa,završen je dodelom medalja i pehara najuspešnijima,a novo druženje je zakazano za XVI, Zimski Kup u GH "Mostonga" u februaru naredne godine.

Vestima sa XV "Spektar kupa",dodajmo i informaciju o uspehu spektrovih dečaka 2004 godište na turniru  Krila Krajine u Bačkoj Palanci ,gde su somborci osvojili drugo mesto u konkurenciji deset ekipa, a njihov igrač,Milorad Bekić je osvojio laskavu titulu najboljeg strelca turnira.

FK Subotica, pobednik dečaka rođenih 2005 i mlađi

Detalj sa utakmice Spektar -Žak

Momenat sa utakmice Radnički-Bistrica (N Sad).Miloš Matijaš postiže gol za somborsku ekipu

Dečaci Žak-a i Subotice su odigrali vrlo zanimljiv meč