XS
SM
MD
LG

Mladi u Zrenjaninu pozivaju na sport bez droge, alkohola i cigareta

Nesvakidašnji sport “Street workout” ili ulično vežnjanje kojim se bave Zrenjaninci, Nikola Živojinov Vanja Vasić i Nikola Uzelac privlači pažnju sugrađana na lokacijama gde ovi momci treniraju, a ovaj snažni trio upravo je zavšio svoj najnoviji video materijal sa svojih atraktivnih treninga.

- Ovim sportom se bavimo više od godinu dana i pokušavamo da motivišemo kako mlade, tako i sve sugrađane kroz naše video snimke kako bi im skrenuli misli od alkohola, droge, cigareta, ka sportu i zdravom životu, istiću odlučno naši sagovornici Nikola Živojinov, Vanja Vasić, Nikola Uzelac.

Ovaj sport je dostupan svima pa čak je i vrlo jednostavan, ne plaća se ništa,  a znači mnogo. Imamo za sada dva parka u gradu u kojima vežbamo i bilo bi super kada bi svako naselje u gradu imalo bar po jedan.

street workout zrenjanin VIDEO : Mladi u Zrenjaninu pozivaju na sport bez droge, alkohola i cigareta

totalna rasprodaja namestaja benfil VIDEO : Mladi u Zrenjaninu pozivaju na sport bez droge, alkohola i cigareta
Na pitanje odakle ideja za ovim sportom i kako su krenuli, momci odgovaraju :
 
Počeli smo sa osnovnim vežbama kao što su zgibovi, sklekovi, propadanja, čučnjevi. Nakon nekog vremena primetili smo da se većina bazira na gimnastičarske elemente, pa smo mi pokušavali da dostignemo i taj nivo snage i elastičnosti.
 
- Ideju za ovim sportom smo pronašli smo na Internetu gledavši razne video klipove iz drugih država i odjednom smo dobili motivaciju da se oprobamo u tome.
 
Sport je dostupan svima i totalno besplatan a pomaze u razvijanju raznih grupa misica i deluje veoma atraktivno.
 
O planovima za budućnost, ovi “ulični vežbači” govore sa puno entuzijazma.
 
- Naši planovi su svakako promovisanje ovog sporta. Cilj nam je da podignemo svest ne samo mladih Zrenjaninaca, već i cele Srbije. Na našem Youtube kanalu redovno ćemo izbacivati nove video snimke, ali i tutorijale za početnike.
- Otvaranjem koka kola aktivne zone, tj. parka u naselju Bagljaš, mogžemo da potvrdimo da ima dosta mladih koji isprobavaju sve što mogu kao početnici, i mogu vam reći da je ovo odlična ideja za pobošanje ovog ludog doba koje se siri po celom svetu. Početak je uvek najteži, ali mi nismo dopustili sebi da odustanemo. Zrenjaninu je potrebno malo da se pokrene, zaključuju sagovornici.