XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Do Granade okolo naokolo

GRANADA, 14. jul (Info centar).- Polazak srpskih strelaca za Granadu gde su planirane pripreme od 11. do 16. jula i, potom, učešće na turniru „Velika nagrada Huana Karlosa“ od 16. do 21. jula na strelištu na kome će se održati Prvenstvo sveta u septembru, je zbog velikog nevremena u Minhenu otkazan pa je reprezentacija morala okolo naokolo, letovima šest drugih kompanija da se prebaci u Malagu u manjim grupama!

Putešestvije ovako opisuje jedan od trenera reprezentacije Dragan Donević:

- Pošto smo bili velika grupa, 15 strelaca i pet trenera, mislio sam da je nemoguća misija da nađemo mesta u avionima drugih prevoznika, ali je Novica Mrković iz Lufthanze ipak uspeo da nas sve prebaci na druge letove i na tome mu se još jednom zahvaljujem. Grupe su išle preko Rima, Beča, Ciriha ili na Frankfurt pa u Minhen i, potom, za Malagu. Dogovorili smo se da se čekamo u Malagi i dolazili smo u grupama u 15, 16, 17, i 18 časova. Bili smo uplašeni da li će nam stići opreme i oružje jer su svi polasci i presedanja bili u vremenskom tesnacu. Nije bilo nervoze i panike i na kraju se naša avantura uspešno okončala, sav prtljag je stigao u Malagu, prebacili smo se, zatim, za Granadu i već 12. jula smo normalno trenirali ne izgubivšio ni jedan dan priprema.

Donević ističe lep prijem domaćina, gostoprimstvo i dobre tehničke uslove na strelištu, što je svima popravilo raspoloženje:

- Imamo na raspolaganju vazdušno strelište kao i malaokalibarska na 50 i 25 metara. Sa nama su selekcije Španije i SAD. Treniramo do 9 do 13 časova. Vrućine su velike, temperatura je do 40 stepeni, ali jedan od ciljeva ovih priprema je i da se priviknemo na ovakve uslove jer nište bolje neće biti u septembru – smatra Donević.

Na prvom treningu bilo je nekoliko visokih rezultata, odskočili su vazdušnom puškom Milutin Stefanović sa 628,5 krugova, Andrija Milovaniović sa 624,5 i Andrea Arsović sa 418,1 krug. MK puškom trostav Nemanja Mirosavljev je imao 1.176, a Milenko Sebić 1.170 krugova, što, kako je naglasio Donević, pokazuje da su srpski strelci raspoloženi za visoke domete.

Prvo takmičenje na turniru „Velika nagrada Huana Karlosa“ je 17. jula vazdušnom puškom za muškarce i žene.

Sportski direktor SS Srbije Srećko Pejović je za „Veliku nagradu Huana Karlosa“ odredio ove strelce - puška: Ivana Maksimović („Akademija Maksimović“), Andrea Arsović (Partizan), Milica Babić (Novi Sad), Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Milenko Sebić („Akademija Maksimović“), Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić (obojica „Čika Mata“, Kragujevac) i Andrija Milovanović (Niš), pištolj: Jasna Šekarić, Zorana Arunović (Crvena zvezda), Bobana Veličković (Bor 030), Jasmina Grgić (Smederevo), Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac) i Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice).

U stručnom štabu biće Dragan Donević, Mira Maksimović, Jelena Arunović, Aleksandar Zlatić i Boban Marković.