XS
SM
MD
LG

Polazak ekipe u Kluž

Fudbaleri Jagodine odlaze u Rumuniju na prvu utakmicu dvomeča sa Klužom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. -Raspoloženje je dobro, ekipa je spremna, maksimalno smo iskoristili ovo vreme promenjeno u Sloveniji, ovih 11 dana i ove kontrolne utakmice. Igrači su pokazali zavidan nivo spremnosti. Imamo prilično informacija o ekipi Kluža i smatramo da imamo veoma realne šanse da prođemo, potrebna je sportska sreća, u svakom slučaju u ovih 180 minuta čeka nas veoma teška  borba, šanse su nam pola-pola ali se nadam prolasku u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Vodimo sedamnaest igrača plus tri golmana, znači ukupno dvadeset igrača, kompletan stručni štab i članovi uprave što znači da ekspedicija broji četrdeset članova.

Odgledali smo ekipu Kluža i mislim da su njihova jača strana prekidi, imaju odbrambene igrače koji dobro skaču i koji su visoki i imaju vrlo nezgodne prekide ali u tom segmentu i mi smo veoma jaki, plus nam je i uigranost, ekipa koja je već treće godine na okupu i izuzetno dobro se poznaju. Ako pružimo samo 90% od onoga što mi možemo mislimo da su nam šanse za prolazak velike.- izjavio je pomoćni trener Vladan Petrović.

-Odradili smo taj početni deo priprema, bili smo u Sloveniji deset dana, odradili smo dobru pripremu za ove prve dve utakmice evropskog takmičenja. Putujemo danas, u četvrtak nas očekuje prva utakmica. Mi se nadamo da smo se dobro spremili i da ćemo sa povoljnim rezultatom dočekati revanš ovde kod nas u Jagodini. To što mi sad po prvi put igramo prvu utakmicu na evropskoj sceni u gostima ne mora ništa da znači, prethodne dve godine nismo imali sreće u žrebu i izvukli smo malo jače protivnike te smo ispali u prvom kolu. Mislim da ovaj put imamo realne šanse i mislim da uopšte nije bitno gde se igra prva utakmica već je bitno da se odigraju obe utakmice onako kako treba.-izjavio je Ilić Vladimir.

-Očekivanja su da probamo da prođemo ovaj drugi krug, idemo da igramo srcem i da probamo da postignemo taj gol te se ja nadam pozitivnom rezultatu. Odgledali smo snimak utakmice Kluža i otprilike smo upoznati sa njihovom taktikom, spremili smo se za ovaj meč i mi se nadamo povoljnom rezultatu, da se sa pozitivnim skorom vratimo u Jagodinu. Po mom mišljenju treba igrati prvu defanzivu tj da probamo da ne primimo gol i nadam se da ćemo dati taj jedan gol koji zanči kao dva kada je u gostima. -rekao je prvotimac Miloš Lepović.

Prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope  Kluž-Jagodina igra se u četvrtak 17. jula u Kluž Napoki. Početak tog susreta je u 19:30 po našem vremenu.