XS
SM
MD
LG

Sombor : Pauza u Radničkom obeležena nizom promena

Pauzu između dve sezone na Gradskom stadionu u Somboru obeležilo je niz događaja, i novu sezonu  somborski trećeligaš će početi sa dosta promena,što u kadrovskom , a što po ostalim pitanjima. Nakon ostavki i smene nekih trenera u radu sa mlađim kategorijama, i presednik kluba, dr. Zoran Parčetić je podneo ostavku,a isto su učinili i generalni sekretar Vanja Sarač, a zatim  i trener prvog tima, Milenko Turkić , pa je ekipu preuzeo dotadašnji pomočnik, Milan Tintor. U svega nedelju dana održane su dve vanredne sednice Skupštine kluba na kojima je izabran novi presednik somborskih crveno-belih, koji je zatim obelodanio imena svojih najbližih saradnika. Jovan Sedlanov, dugogodišnji urednik sportske redakcije Somborskih novina, novi je prvi čovek u Radničkom,i pod njegovim vođstvom počele su pripreme za novu sezonu u trećeligaškoj konkurenciji.

Inače, tim somboraca se osuo u odnosu na minulo prvenstvo, bilo je i štrajka fudbalera, koji su odbili da treniraju jer im nisu isplaćene plate za nekoliko meseci.Nekakvo rešenje je nađeno, ekipa radi i pripreme su u toku. Novina na Gradskom stadioinu je nastavak radova na istočnoj tribini, koja sada dobija novi izgled, pokrivena je , i užurbano se radi na uređenju novih prostorija , koje se nalaze na toj strani stadiona.

Kako je do početka novoga prvenstva u trećeligaškoj konkurenciji ostalo svega dve nedelje, Radničkom predstoji peroiod napornog rada i ukomponovanje ekipe za nove okršaje,a raspored i imena protivnika u novoj sezoni jasan su putokaz kako u hodu realizovati sve zacrtano u narednom periodu. Inače, na žrebu Radničkom je pripao broj tri, i u jesenjem delu prvenstva će odigrati 8 utakmica pred svojim navijačima, a 7 na gostovanju. U prvome kolu , somborci će ugostiti neugodni ČSK iz Čelareva,a prvo gostovanje je Dunavu u Starim Banovcima. Od ostalih mečeva, najinteresantniji je derbi sa klubovima iz bliže okoline,a ove će jeseni somborci u sedmom kolu gostovati u Odžacima kod Tekstilca, a u devetom kolu kod novajlije u Prigrevici..