XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Maksimovićeva u Granadi radi punom parom

GRANADA, 10. avgust (Info centar) .- Ivana Maksimović, olimpijska vicešampionka iz Londona 2012. u trostavu, otišla je na pripreme u Granadu gde će raditi na desetak dana na strelištu na kome će se od 6. do 22. septembra održati Šampionat sveta i gde će se boriti i za olimpijske vize za Rio.

- Kao što sam i očekivala ove pripreme su jako teške, svaki trening je nova borba sa vetrom koji je jednostavno neuhvatljiv – kaže u prvom raportu Ivana Maksimović.- Veliki problem je i sparina, teško se diše, ali je cilj ovih priprema da probam što bolje da se naviknem na nesvakidašnje uslove koji nas čekaju na Šampionatu sveta. Mnogo radimo i na tehnici, trudim se da sve dovedem do savršenstva.

Sa Ivanom Maksimović je i njen lični trener Mira Maksimović koja je bila i u stručnom štabu reprezentacije i na turniru “Velika nagrada Huana Karlosa” pre mesec dana kada su srpski strelci osvojili šest medalja i dobro poznaje objekat:

- Ovo strelište je po mnogo čemu specifično i iziskuje mnogo napora od strelaca zbog vetra, ali i velikih vrućina – kaže Mira Maksimović.- Koristimo svaki trenutka da sve greške koje uočimo ispravljamo i da se Ivana navikne na teške uslove.

Ivana Maksiković će u okviru programa “Uzor mladim sportistima” prisustvovati Olimpijskim igrama mladih u Nankingu u toku turnira u streljaštvu 16. do 22. avgusta. Nju je izabrala Međunarodna federacija streljačkih sportova (ISSF) i Maksimovićeva će razgovarati sa učesnicima, prenositi im iskustva sa takmičenja, savetovati ih kako da vode sportski život, poštuju protivnika i takmiče se u duhu fer pleja, međusobnog uvažavanja i olimpijskih principa. Planirane su i tribine “Ćaskanje sa šampionima” koje će se prenositi na digitalnoj platformi MOK.

- Nisam učestvovala na prvim Olimpijskim igrama mladih u Singapru 2010. tako da sam presećna što ću biti u Nankingu i izbor ISSF je veliko priznanje za mene ali i za srpsko streljaštvo - dodala je Ivana Maksimović.- Učešće na ovakvom takmičenju je za mlade sportiste izuzetno važno, da osete atmosferu, da se usavršavaju i pripremaju za naredne sportske izazove.

ISSF je predložio Ivanu Maksimović Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK) da predstavlja streljaštvo. MOK je izabrao 37 asova iz 28 sportova na programu letnjih Olimpijskih igara mladih u Nankingu da budu “Uzori mladim sportistima U Nankingu će učestvovati oko 3.800 sportista. Srbiju će predstavljati strelci Milica Babić i Andrija Milovanović.