XS
SM
MD
LG

Sombor: Penalima rešen pobednik Sombor opena 2014 u malom fudbalu

Pred prepunim tibinama čuvenog "Partizana", u predivnom ambijentu, završen je somborski open u malom fudbalu na kome je ove godine u seniorskoj konkurenciji učestvovalo 16 ekipa iz Sombora i okoline. Završno veče je razgalilo ljubitelje fudbala i njih preko četiristotine nije zažalilo što je prisustvovalo finalnim utakmicama gde su odigrana četiri meča završnice u veteranskoj i seniorskoj konkurenciji. Prikazan je dobar fudbal1, mada je neizvesnost na dva , ovog puta oba finalna meča , bilo je izvođenje penala jer je u regularnom delu susreta bilo nerešeno. Izjednačenost ekipa unosilo je posebnu draž u oba meča, a borbenost i zalaganje aktera, i mnoštvo dobrih prilika, šuteva i odbrana u nekoliko navrata , nagrađeno je aplauzima od brojne publike, koja zna da ceni pravo majstorstvo malonogometnih umetnika sa loptom.

U prvoj utakmici večeri, sastale su ese ekipe "Jame" i MMV Alatai, a ishod ovoga meča odlučivao je ko će biti treći na turniru u konkurenciji veterana. Ekipa alatničara je slevila tesnim rezultatom od 2:1,a iz tabora poraženih žale što su im na ovom meču falila tri igrača : Magdenovski, Stojšić i Kosanović. U finalnoj utrakmici veterana pobednik je odlučen izvođenjem penala jrer je u regularnom delu susreta bilo 1:1. Pobednici su veterani Sportskog Centra "Soko", koji su pobedili veterane picerije "Zamak" iz Apatina. rezultatom 4:2. 

U druge dve utakmice večerašnjeg programa,mečevi koji su odlučivali o poretku u konkurenciji seniora, viđen je dobar fudbal i dramatičan obrt rezultata. Najpre je u borbi za treće mesto , ekipa Starost Apatin, povela sa 2:0, da bi potom fudbaleri KMF Sombor izjednačili , a potom i poveli sa 3:2. . Međutim , radost somboraca je bila kratko, jer su apatinci izjednačili, i na kraju postigli pobedonosni gol. Trostruki strelac na tom meču bio je Nikola Smilanovski iz ekipe "Starost Apatin".. Finalni , šlager meč večeri odigran je između ekipe Gakovo i "Tri tačke". Timar je doveo gakovčane u vođstvo od 1:0, Hocieslavski je izjednačio na 1:1, a Konjović je svojim golom, doneo prednost ekipi "Tri tačke. Možda je jedna sudijska greška Kiršnera, kada su somborci postigli gol za vođstvo posle očiglednog faula nad igračem iz Gakova, koji nije sviran, kompenzirana dosuđivanjem faula za gakovčane i iz najstožije kazne, penala iz kojeg je Timar izjednačio na 2:2. U penal sereiji, Konjović pogađa prečku, Ćupurdijin šut , Bulat zaustavlja, Tubić postiže gol, a Čanadija ga promašuje. Odlučujući penal Špehar uspešno realizuje i donosi radost svojoj ekipi , jer osvaja pobednički pehar i novčanu nagradu od 100 000 dinara.Najbolji igrač turnira je Kristjan Timar iz ekipe Gakovo, a za najboljeg golmana turnira proglašen je Milan Bulat iz pobedničke ekipe "Tri tačke". U konkurenciji veterana, Igor Drvar iz ekipe SC Soko je najbolji igrač, Branko Miloičić iz ekipe picerija Zamak-Apatin je najbolji golman  , a njegov kolega Zoran Bjedov iz ekipe SC Soko je nagrađen specijalnom nagradom za najstarijeg igrača na turniru. U konkurenciji pionira, ekipa "EGO" je prva, drugi su fudbaleri iz ekipe Calipso-Vip, a na treće mesto plasirali su se pioniri iz ekipe "Nindža kornjače". Nemanja Mančić je najbolji igrač- pionir, a Dejan Jeličić najbolji golman.

Na kraju večeri , organizator je podelio pehare, diplome i medalje najboljima,a novčanom nagradom su nagrađeni pobednici u seniorskoj konkurenciji., prvaci sa 100, drugoplasirani sa 25, a trećeplasirani sa 10, hiljada dinara.

Na tribinama nije bilo slobodnog mesta za ffinalne mečeve Somor opena 2014

Detalj sa utakmice za treće mesto u konkurenciji seniora

Pobednička ekipa na klupi u poluvremenu finalne utakmice

Pobednicka ekipa "Tri tacke" Stoje : Tubić, Pavasović, Špehar, Major, Bulat. Čuče : Purić., Hocieslavski i Konjović.