XS
SM
MD
LG
23.04.2009 communis.rs

Dvojica košarkaša iz Srbije na Jordan Brand kampu

Jedan od najprestižnijih košarkaških kampova za mlade, Jordan Brand Classic kamp održan je od 16. do 19. aprila u Njujorku. Učešće je izborilo ukupno 16 igrača, 10 iz Evrope, među kojima i dvojica igrača iz Srbije, Aleksandar Cvetković iz KK Crvena zvezda i Nenad Miljenović iz KK FMP kao i 6 predstavnika iz ostalog dela sveta, Kanade, Brazila, Kine, Senegala,Kolumbije i Nigerije.

Revijalna utakmica odigrana je u Madison Square Gardenu i igrači su bili podeljeni u dva tima, 8 na 8. Nakon te, na programu su bile još dve revijalne utakmice, prva u kojoj su igrali najbolji košarkaši iz okruga države Njujork, i druga u kojoj su igrali najbolji košarkaši u Americi do 18 godina. U poluvremenu poslednje utakmice publiku je zabavljao jedan od najpopularnijih izvođača u Americi – Akon.

Igrači su imali priliku da se nakon utakmice upoznaju sa košarkaškom legendom Michael Jordan-om koji je došao u Medison Square Garden da ih pozdravi. Michael Jordan je razgovarao sa mladim košarkašima, slikao se sa njima i dao im još veći podstrek za postizanje vrhunskih rezultata.