XS
SM
MD
LG

Rasina na Kraljevčane u finalu

U Kraljevu, na plivalištu gradskog bazena startovalo ja završni turnir Druge vatrepolo lige Srbije, umesto najavljenog fajnal 4, kraj Ibra se igra fajnal 3, jer su od takmičenja odustali vaterpolisti Sente, kao i njihove zamene Požarevac i Jagodina. To je omogućilo domaćinu takmičenja, ekipi VPK Kraljevo da se automatski plasira u finale, dok je u subotu uveče odigran polufinalni meč između Mladosti iz Pančeva i Rasine iz Kruševca. Pred oko stotinak gledalaca "čarapani" su slavili zasluženu pobedu rezultatom 10-6 i tako će komšijski derbi rešiti pitanje najbolje drugoligaške ekipe u srpskom vaterpolu. Rasina je od početak pokazal više želje za pobedom, bolje su plivali puleni Vladimira Tomaševića, bili smireniji u završniici, imali izvanrednog Marka Radičevića na golu i to je donelo prevagu. Iako su "čarapani" očajno igrali igrača više (1/8), to anemični Pančevci nisu znali da iskoriste i na kraju su morali da se zadovolje trećim mestom u ligi.

Kraljevo i Rasina će u nedelju od 20 časova igrati treći međusobni ovosezonski duel, u prethodna dva Kraljvčani su bili uspešniji. Fajnal 3 je, uz defile svih ekipa učesnica, svečano otvorio Tomislav Ilić gradonačelnik Kraljeva.

MLADOST (PANČEVO) - RASINA 6 - 10 (3-3, 0-3, 1-1, 2-3)

Plivalište grdaskog bazena u Kraljevu Gledalaca: 100 Sudije: Stefanović (Beograd) i Milović (Kraljevo) Igrač više: Mladost 5(2), Rasina 8 (1) Peterci: Rasina 2 (2)

MLADOST: Milošević, Rodić, Radmanović, Drobnjak, Stević, Fijatov, Josimović, Marković 2, Cesnak 2, Kostić, Panajotović 2, Lukić, Batur Trener: A. Milošević.

RASINA: Radičević, Petrović 2, Đurđević, Bojić, Tomašević 2 (2), Maksimović 1, Zbiljić 1, Đaković 1, Rosić, Trifunović, Kolarski 2, Đokić 1, Živković, Prelo Trener: V. Tomašević.