XS
SM
MD
LG

Sombor: Sramno prekinut II Memorijal "Marijan Antičević - Maki"

Omladinski fudbalski klub Šikara iz istoimenog izletišta sa periferije Sombora bio je domaćin drugog po redu fudbalskog memorijala , koji se organizuje u znak sećanja na njihovog dugogodišnjeg igrača, trenera i sekretara kluba,  Marijana  Antičevića-Makija. Nažalost svih prisutnih, igrača učesnika iz četiri ekipe i preko stoinjak ljubitelja fudbala koji su došli da prisustvuju ovome događaju, memorijal je , u samom finišu finalne utakmice prekinut zbog fizičkog napada na sudiju i međusobnog okršaja i tuče finalista, kojima su se u incidentu pridružila i nekolicina navijača. Incident se dogodio na pet minuta pre kraja utakmice u kojoj su se za pobednika borili kupusinski Partizan i domaća OFK Šikara, a pri rezultatu 1:0 za fudbalere iz Kupusine. Do tog momenta, utakmica je bila borbena , dinamična sa nekoliko dobrih prilika  za golove na obe strane,a akteri su do toga trenutka igrali fer i korektno, bez većih prekršaja i incidenata.Fudbaleri Partizana su došli u vođstvo u 20 minutu posle jednog prekida, kada je kapiten Viktor Dujmović iz slobodnog udarca sa veće udaljenosti, dobro nabacio u peterac domaćina, a let lopte je dobro pratio Rapajić i glavom zatresao mrežu mladoga Jošića.Na pet minuta pre kraja, sudija Džinić je dosudio penal za domaćine, što gosti nisu prihvatili i krenuli na arbitra iz Sombora. Stvorila se  jedna velika gužva u kojoj je došlo do obračuna sa šakama u koju su se umešali i pojedini navijači, posle čega je sudija odsvirao kraj utakmice,a memorijal je završen bez svečanog dela proglašenja najboljih.

U borbi za treće mesto, fudbaleri RASTINE 1918 bili su bolji od kolutskog Jedinstva 1947, a rezultat je bio 3:1. Sva tri gola za rastince postigao je Simić i njemu je pripala titula najboljeg strelca turnira. Počasni gol za kolućane postigao je njihov iskusni igrač, Vlado Nikolin.

Inače prvoga dana memorijala, u polufinalnim utakmicama, OFK Šikara je pobedila Rastinu 1918 sa 4:0 ,a golove su dali Antičević, Petronijević, Mišković i Mandić, a u drugom polufinalu Partizan je sa 5:1 pobedio Jedinstvo 1947, a strelci su bili Halas, Vrančić, Rapajić, Smiljanić i Stoiljković. Gol za kolućane je postigao Lukić iz penala.

Pošto završna ceremonija dodele pehara i plaketa nije održana zbog incidenata, postoji ideja da se narednog vikenda organizuje nova finalna utakmica, na kojoj će se akteri najpre pomiriti, zakopati ratne sekire,a potom i odigrati novo finale i time spasiti ugled turnira, koji nosi ime čoveka, koji se pamti kao jedan pošten borac za fer-plej i toleranciju na sportskim borilištima.

Domaćin , OFK ŠIKARA Sombor

Detalj sa utakmice za treeće mesto na memorijalu

FK PARTIZAN Kupusina

Sramni minuti finiša protekli u međusobnom koškanju finalista i nekoliko navijača