XS
SM
MD
LG

Uspešna serija Bresničana

Na počerku ove sezone, zonaš iz Bresnice pokazao je dobru formu i u prva četiri kola osvojio osam bodova, bez poraza. Posle uspeha u Kupu i pobede u susretu sa kombinovanim timom srpskoligaša sa Bubnja Šumadije 1903, na svom terenu Slavija je zabeležila i drugu pobedu u ovoj sezoni. Savladala je novajliju u Zon,i ekipu Braća Vuković, iz Lađevaca kod Kraljeva, sa 2:1, a pre toga i doskkorašnjeg srpskoligaša Slobodu iz Čačka sa 1:0. Sa dva gostovanja, u Grošnici protiv Vodojaže i u Baljevcu u susretu sa Rudarom, istim rezultatom 1:1, Bresničani su doneli po bod. Tako je Slavija, posle četvrtog kola došla u sam vrh tabele. Trenutno, zauzima treće mesto sa samo bodom manje od vodećih Trepče i Tutina, koji su osvojili po devet bodova.

Fudbaleri Slavije uspešno startovali u prvenstvu i Kupu (Foto M. Jovičić)

Prvo poluvreme protiv Lađevčana proteklo je u blagoj iniicijativi domaćeg tima, koji je propustio šansu da preko Lazara Kovačevića dođe do prednosti, kada je izašao pred golmana, ali nije uspeo i da ga savlada.

U nastavku utakmice, u drugom poluvremnu, domaći tim pojačao je pritisak na gol gostiju. Odbrana Braće Vuković, odolevala je petnaestak minuta. Posle gužve u kaznenom prostoru gostiju, jedan igrač je igrao rukom i sudija Jelušić je pokazao na penal. Siguran izvođač sa 11 metara bio je iskusni Nebojša Vukojičić i doveo domaći tim u vođstvo od 1:0. Samo dva minuta kasnije rezultat je udvostručen. Pavle Đorđević je pas-loptom uposlio brzonogog Kovačevića na levoj strani, koji je izašao pred golmana i situaciju „jedan na jedan“ rešio pogotkom. Bilo je, potom, šansi i za povećanje rezultata, a najpovoljnije nisu iskoristili Beljić i Đorđević. Ove promašaje gosti su kaznili u poslednjim minutima sudijeske nadoknade vremena. Sudija Jelušić je dosudio i drugi penal, ali za goste, kada je golman Petrović prilikom intervencije neoprezno oborio protivničkog igrača. Sa 11 metara poraz je samo ublažio Grujičić.

U narednom kolu Slavija gostuje u Guči, gde se sastaje sa Dragačevom.

Drugi kragujevački zonaš, Vodojaža, poražen je, u Novom Selu kod Vrnjačke Banje, od Omladinca, sa 2:0. Poraz je doživeo i Partizan u Cerovcu, od Slobode iz Čačka, minimalnim rezultatom i ostao prikovan na pretposldnjem mestu na tabeli Zone „Morava“ sa svega dva boda. Grošničani su iz četiri utakmice zabeležili po pobedu i remi i sa četiri boda su u grupi ekipa koje zauzimaju od devetog do 13. mesta na tabeli.

U narednom kolu Vodojaža dočekuje drugoplasiranu ekipu Tutina, a Partizan putuje u Baljevac. na duel sa Rudarom.

U ostalim susretima petog kola Zone „Morava“ sastaju se: Orlovac – Takovo, Polet (T) – Metalac (K), Sloboda (Č) – Omladinac, Braća Vuković – Mokra gora i Trepča – Rudar (Bresnica).

SLAVIJA – BRAĆA VUKOVIĆ (LAĐEVCI) 2:1 (0:0)

KRAGUJEVAC – Igralište: Slavije u Bresnici. Gledalaca:150. Sudija: Dragan Jelušić (Čačak). Pomoćnici: Borko Radović (Čačak) i Filip Mirković (Gornji Milanovac). Strelci: Vukojičić u 60. i Kovačević u 62. minutu za Slaviju, Grujičić u 90. minutu za Braću Vuković. IGRAČ UTAKMICE: Lazar Kovačević (Slavija).

SLAVIJA: Petrović, Stoilović, Mimović, Đorđević (Jovanović), Jokić, Sretković, Nešković, Marković (Beljić), Ristić (Vasović), Vukojičić, Kovačević.

BRAĆA VUKOVIĆ: Gavrilović, Sazdov, Urdov (Šćepović), Grujičić, Kovačević, Zucović (Barjaktarević), Bogićević, Dabižljević, Ignjatović (Jovanović), Jović, Sekulić.


4 .kolo Zona Morava
Takovo 1 : 0 Trepča
Rudar (Bresnica) 0 : 2 Dragačevo
Slavija 2 : 1 Braća Vuković
Mokra Gora 3 : 0 Rudar (Baljevac)
Partizan 0 : 1 Sloboda
Omladinac 2 : 0 Vodojaža
Tutin 3 : 0 Polet
Metalac 0 : 3 Orlovac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trepča 4 3 0 1 9
2 Tutin 4 3 0 1 9
3 Slavija 4 2 2 0 8
4 Mokra Gora 4 2 1 1 7
5 Orlovac 4 2 1 1 7
6 Omladinac 4 2 1 1 7
7 Sloboda 4 2 1 1 7
8 Polet 4 2 1 1 7
9 Takovo 4 2 0 2 6
10 Rudar (Bresnica) 4 1 1 2 4
11 Braća Vuković 4 1 1 2 4
12 Vodojaža 4 1 1 2 4
13 Metalac 4 1 1 2 4
14 Dragačevo 4 1 0 3 3
15 Partizan 4 0 2 2 2
16 Rudar (Baljevac) 4 0 1 3 1