XS
SM
MD
LG
10.06.2009 A.Daišević

Kraljevčanke u starom društvu

Jedan od retkih klubova u Srbiji, ako ne i jedini, koji još rukomet igra pod vedrim nebom i na betonu, kraljevački Metalac ovu sezonu je završio na najbolji mogući način. Muška ekipa je u Prvoj srpskoj ligi grupa "Šumadija" takmičenje završila na trećem mestu, ali mladi tim pod komandom Milutina Markovića pokazao je da njihovo vreme tek dolazi. Lider u ovoj ligi i novi drugoligaš Užice je jedini poraz doživeo upravo od Kraljevčana. Ipak, glavni junaci ove priče su rukometašice Metalca. Posle mnogo organizacionih i finansijskih problema kraljevčanke se vraćaju tamo gde im je i mesto u Drugu ligu. U srpskoligaškoj grupi „Šumadija“ učenice Aleksandra Nestorovića ubedljivo su osvojile prvo mesto ostvarivši osam pobeda iz isto toliko odigranih mečeva.
- Veoma sa zadovoljan jer je naša ekipa jedna od najmlađih u ligi. Gro tima čine devojčice 1994. godište koje su u svojoj konkurenciji bile osme u Srbiji,a jedini smo klub bez dvorane i normalnih treninga tokom jeseni i zime. Ono što je takođe važno da smo iznedrili nekoliko reprezentativki, da se klubovi iz naše Super lige raspituju za rukometašice Metalca i to je dokaz da se u Kraljevu radi odlično u klasičnim neuslovima – kaže Aleksandar Nestorović trener Metalca.

Rukometašice iz Kraljeva su više puta igrale u drugoligaškom karavnu čak i velike Jugoslavije, ali uvek zbog nedostatka dvorane su morale da se vrate na početak. Radi opstanka rukometa često se pribegavalo fuzijama sa klubovima iz gradova gde ima dvorana.
- Tako je Aranđelovac stigao na prvoligašku mapu, kada se Metalac fuzionisao sa tadašnjom Šumadijom, a pre dve godine smo igrali u Trsteniku kao P. Petoletka. Podsetiću da smo pre tri godine zamrzli rad, da se ženska ekipa nigde nije takmičila, ali 52 godine rukometne tradicije i postojanja Metalca uticali su da stvari pomerimo sa mrtve tačke. Na žalost, nove dvorane nema i pitanje je da li će je biti, pa ćemo i u novu sezonu kao beskućnici, igraćemo kao domaćini najverovatnije u Čačku. Gde je smisao u svemu tome – pita se strateg rukometašica Metalca.

A gracije sa popularne "Zelengore" su izuzetno skromna družina, devojčice malo traže i mnogo daju. U prisustvu roditelja, te svojih prijatelja proslavile su veliki uspeh utakmicom sa reprezentacijom Srpske lige i opet pobedile
20-11. Pre toga Komesar takmičenja Radenko Gagić uručio je igračicama medalje, a kapitenu Đurđi Đurović veliki pehar za osvojeno prvo mesto u grupi "Šumadija".
- Bile smo mnogo bolje od svih rivala, pobede su bile ubedljive i zasluženo smo ponovo u Drugoj ligi. Ovaj tim jeste mlad, ali sam ubeđena ako nam se pruže odgovarajući uslovi za trening da možemo i u ovom rangu da napadnemo prvo mesto. O Hali sportova smo pretale da razmišljamo, znamo da ćemo sve mečevi igrati u gostima, ali volimo rukomet i tome smo posvećeni – kaže Đurđa Đurović rukometašica Metalca.
- Ekipa je dugo zajedno, odlično se poznajemo i sigurno je da ćemo u Drugoj ligi igrati važnu ulogu. Moram da naglasim da mi nismo ispali iz Druge lige, već da nedostatak dvorane diktira rang takmičenja u kome igramo. Ako klub bude mogao finansijski da izdrži ta stalna gostovanja potrudićemo se da opet budemo prve – širi optimizam Milica Živković jedna od rukometnih gracija sa Ibra.