XS
SM
MD
LG

Od 11. septembra Valjevo u ABA ligi!

Kako je i najavio Roman Lisac  generalni menadžer ABA lige dan uoči zvanično najavljenog  progašenja KK Metalac –Farmakom novim članom ABA lige posetio je Valjevo da bi se još jednom uverio da hala  sportova “15.septembar” uz određene korekcije može da ugosti klubove sa prostora eks Jugoslavije, Mađarske i Bugarske. 

Gospodinu Lisca se našao pri ruci, slučajno u pravo vreme na pravom mestu, potpisnik ovih redova, časteći ga pravoslavnim  pozdravom sa tri poljupca, simbolom svetog trojstva: Oca, Sina, i Svetog duha, i iskrenom željom da saradnja ABA, lige, Valjeva i Metalac-Farmakoma bude uspešna i dugovečna

Generalni sponzor kluba  Miroslav Bogićević predsednik Skupštine grada dr Mihailo Jokić i Todosije Krstić “izvođač” predstojećih radova u hali sportova "15.septembar" činili su delegaciju za protokolarni doček priređen u kancelerariji  iKK Metalac - Farmakom, Za ovu priliku izostao je poziv  direktoru Direkcije za direkcije za urbanizam  i izgradnju Valjeva Draganu Jeremiću, verovatno i zbog neslaganja sa ubacivanjem  kluba na "O ruk" u ABA ligu. Ali za promenu "čvrtsih "stavova uvek ima vremena, jer politika je politika.

Hala sportova “15.septembar” sa stažom od 41. godine, šest sezona je bila poprište okršaja u najjačoj ligi u Evropi u bivšoj SFRJ, od 1973 do 1979. a i da poslednjeh šest sezona njeni gosti srpski prvoligaši, i a sezonu manje Superligaši, bila je potom na meti  generalnog menadžera ABA lige.

Roman Lisac posle obilaska dvorane je ocenio da je potrebno puno dobre volje i  malo ulaganja kako bi se ispunio preko potrebni maksimum minimuma da bi Metalac-Farmakom  već 8.otobra dočekao prvog rivala, Solnok iz Mađarske.

-Stanje je takvo kakvo jeste. Dvorana trenutni nema uslove za odigravanje utakmica ABA lige, ali sa minimalnom modifikacijom se možemo uslovno dogovoriti. Sešćemo sa ljudima iz Metalac-Farmakoma, gradske vlasti, svima koji pomažu klub, da im predočimo šta su gorući problemi.

A to su ?

-Prvi što treba uraditi je da se napravi korektan svlačionični prostor za gostuječe timove. Drugo da se reši problem ventilacije, odnosno spreči kondenz na parketu i klizanje igrača. Zatim su  potrebni  koševi "izpoda” dve hidraulične košarkaške konstrukcije, i korektan semafor. Ja ću lično u “Elanu” inicirati da uobičajeni rok umesto mesec dana bude znatno kraći. Potrebna je adekvatna teleskopska tribina na severnoj strani dvorane,  Siguran sam da Valjevo ima i smeštajne kapacitete na nivou zahteva ABA lige.

Velika volja i nestvranan energija profesora Boška Đukanovića je pokrenula košarkašku lavinu - naglasio je Lisac.

-Svaka čast profesoru, neverovatna volja i energija ga nose. Za njega ne postoji “nemoguća misije” Divim mu se koliko mu j stalo do Valjeva, i do afirmacije košarke. Profesor je čovek od reči i poverenja . Siguran sam da ću danas kada se vratim u Sloveniju mirno spavati, odnosno da ćemo 11. septembra ozvaničiti i formalno da je Metalac –Farmakom novi član ABA lige.emoguće

Valjevo će sa ABA ligom dobiti najviše ?

- Ovo je prilika za reafirmaciju i promociju Valjeva, u svakom pogledu grada interesantnog za ulaganje, turizam, sport, pre svega. Igranje ABA liga će inicirati i nastavak gradnje nove dvorane, valjevske “ Arene” –zaključio je Roman Lisac.

IGOKEA ĆE UVELIČATI DAN OSLOBOĐENJA VALJEVA

Posle vicešampiona Rumunije Oradee, šampiona Slovačke Intera iz Bratislave i mađarskog Albakopa, za izuzetno talentovani i perspektivni tim Metalac –Farmakoma slede nove provere. Naredne subote u Zemunu protiv šampion Rumunije Steaua, a dan kasnije u nedelju 14. septembra, dan uoči praznika grada, sedam decenija od oslobođenja od nemačke okupacije i domaćih izdajnika, u Valjevo stiže šampion Republike Srpske Igokea.

MENADŽERI  U NALETU

Za menažere uvek plodno tržšte u Valjevu je ovoh dana je posebno interesantno. Profesor Boško  Đukanović , generalni  sponzor Miroslav Bogićević i trener Vladimir Đokić su na velikm iskušenjima.Valja odabrati ti plejmejkera i “peticu” momke, dostojne zahteva ABA lige, a ne pogrešiti. Neće im biti lako jer Srbija vri od  nikad veće ponude svega i svačega.

Večeras su u hali sportova "15.septembar"  na treningu Metalac -Farmakoma bili i  Dunđerski i Majstorović, ni do kolena otpisanim Paniću i Vasiću, sa jedinom "felerom" što su,  sa izuzetkom Miloša Teodosića, najbolji u svom poslu,  a da su pri tom   Valjevci.

Roman Lisac sa valjevskim domaćinima, predsednik Skuptine grada dr Mihailo Jokić(desno) i Todosije Krstić(levo) član uprave i čovek od dela 

AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO

   NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS

ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

    NAJVEĆI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI 

U KNEZ MIHAILOVOJ 1 -STARI GRAD - I NA ŠABAČKOM PUTU

  NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA

       AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

    ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71

    KNEZA MIHAILA 1 TEL: 060-330-14-03

 

 


Sloboda 62 : 64 Tamiš
Vršac 102 : 78 Meridiana
Crnokosa 91 : 85 Napredak Rubin
Metalac 97 : 77 Smederevo
Konstantin 95 : 75 OKK Beograd
Borac 85 : 76 FMP
Vojvodina Srbijagas 94 : 83 Sloga
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 FMP 26 20 6 46
2 Crnokosa 26 18 8 44
3 Metalac 26 17 9 43
4 Borac 26 17 9 43
5 Konstantin 26 15 11 41
6 OKK Beograd 26 14 12 40
7 Vršac 26 13 13 39
8 Vojvodina Srbijagas 26 12 14 38
9 Tamiš 26 12 14 38
10 Napredak Rubin 26 11 15 37
11 Sloga 26 11 15 37
12 Smederevo 26 11 15 37
13 Meridiana 26 6 20 32
14 Sloboda 26 5 21 31