XS
SM
MD
LG

Streličarstvo: Luka Popović sa rekordom osvojio titulu

PETROVAC NA MLAVI, 14. septembar (Info centar).- Luka Popović streličar beogradskog Elit arčerija osvojio je seniorsku šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije u Petrovcu na Mlavi sa novim državani rekordom olimpik stilom od 648 krugova. I stari rekord je bio u njegovom vlasništvu (637) i ove sezone ga je četiri puta izjednačavao...

Takmičenje je održano po jakom vetru i Popović je u finalu savladao Aleksandra Beatovića iz novosadskog Velosa, dok je bronza pripala Vladimiru Popoviću iz Niša. Ekipno u olimpik stilu titulu je osvojio Niš ispred Pančeva i Velosa (Novi Sad).

Kompaund stilom (lukovi sa točkićima) slavio je Ljubiša Urošević (Kalemegdan). Srebro je pripalo Akošu Vargi iz Kastl arčerija (Temerin) a bronza Miodragu Lukiću iz Elit arčerija (Beograd).

Olimpk stilom najuspešnije seniorke bile su Ksenija Vukić (Srebrna strela), Jadranka Bacović (BSK) i Svetlana Nikolić (Niš), dok su medalje kompaund stilom pripale Mariji Ljubinković (BSK), Ljiljani Živanović (Pančevo) i Sonji Trobožić (BSK).

Šampionske titule u juniorskoj kokurenciji olimpik stilom otišle su u Niš i osvojili su ih Petar Stefanović i Katarina Milošević. Kompaund stilom u juniorskoj katgoriji slavili su streličari Kastl arčerija iz Temerina Roland Klajner i Katalin Varga.

Organizator je bio klub „Knez Lazar“ iz Petrovca na Mlavi.