XS
SM
MD
LG

Sevojno izvaljalo talenat

Cela fudbalska javnost protekle sezone upoznala se sa uspesima kluba iz Sevojna. Istoimeni klub dospeo je u centar pažnje posle polufinala Kupa Srbije kada je na svom terenu srušio snove Beograđana o osvajanju makar jednog trofeja u protekloj sezoni. Oni koji prate i prvoligašku scenu Srbije verovatno su upoznati sa kvalitetima nekih igrača popularnih “Valjoničara”, kao što su Pavićević, Kamberović ili iskusni Jovičić. Ipak, najveću pažnju u narednom periodu sigurno će privući dva golobrada mladića, koji su već imali vatreno krštenje na evro sceni, protiv Kaunasa. Nikola Maksimović (17) i Aleksandar Pejović (18), igrači su o kojima se već priča u krugovima fudbalskih stručnjaka. Nikola Maksimović , igra na poziciji zadnjeg veznog u ekipi Sevojna, i potpuno dominira pojavom na terenu. Ovaj 192 centimetra visoki Užičanin nije ustuknuo pred evro iskušenjima:

- Ostaje veliki žal što nismo savladali Litvance a imali smo vrlo dobru priliku za to. Siguran sam, da smo im dali gol i desetak minuta pred kraj, da bi tu pao još neki pogodak do isteka devedesetog minuta. Ovako nam ostaje da se spremimo za utakmicu u Litvaniji koja će sigurno biti drugačija od ove u Beogradu - kaže Maksimović, koji je inače prošao fudbalsku školu novosadske Vojvodine.

Njegov klupski drug, Aleksandar Pejović, takođe je veoma mlad došao u priliku da igra kvalifikacije za Evroligu. Mladjani Požežanin sličnog  je mišljenja kao i Maksimović, što se tiče Kaunasa, koji je iz Srbije otišao bez gola u mreži. On je još i dodao koju reč o iskustvu:
- Slažem se u potpunosti sa Nikolom, pa sam tako i ja ubeđen da će već u Litvaniji biti drugačije, pre svega jer smo probili tu tremu koju donosi prvi izlazak u Evropu. Mi smo inače ekipa koja brzo usvaja ovakva iskustva i iz njih maksimalno izvlači koristi - siguran je u sebe i u svoje saigrače Pejović.

Svakako da će se odgovori na ova pitanja saznati u smiraj ove nedelje, a ovi momci izdvajaju i proteklu sezonu kao vrlo važnu, u kojoj su uspeli da sakupe po desetak utakmica. Obojica ističu odličnu saradnju sa trenerom Stamenkovićem, koji im je pružio šansu u prvoligaškom karavanu. Maksimovićeva očekivanja vezana su za vreme provedeno na terenu:
- Nadamo se većoj minutaži u sledećoj sezoni, a ostalo je na nama, da to vreme maksimalno iskoristimo i damo sve od sebe, pre svega zalaganjem i požrtvovanjem na terenu - premno očekuje novu sezonu Maksimović.

Aleksandar Pejović, takođe očekuje početak prvenstva kao zapeta puška, s tim što se on osvrnuo malo i na sezonu koja je iza njih:
- Imali smo priliku da ove sezone obezbedimo igranje u Superligi, ali smo neke utakmice stvarno nesrećno izgubili iako smo protivnike nadigrali. Potrudićemo se da to ispravimo u novoj sezoni - kaže bivši igrač Radničkog iz Kragujevca.

Za kraj je ostavljena tema o kojoj sanjaju svi fudbaleri, a to je igranje u dresu sa državnim grbom. Preko utakmica u Evropi, sigurno će doći u vidokrug selektora Stanojevića. ovoreći da ne žele da se reklamiraju preko medija da bi došli do reprezentacije ovaj prijatan razgovor sa dvojicom mladih igrača je i završen. Ipak lični utisak potpisnika ovih redova, što su i oni negde potvrdili,  jeste da će svakako svojim igrama na terenu uspeti da privuku pažnju stručnog štaba "Orlića".