XS
SM
MD
LG

Selovarvarinci preuzeli vrh

U okviru 3. kola Opštinske lige Varvarin, ekipa Mladosti iz Toljevca gostovala je u Varvarinu ekipi Velike Morave. Tmurno i kišno vreme uzrokovalo je slabu posetu ljubitelja fudbala. Na stadionu je bilo tek nekoliko desetina najvatrenijih pristalica Velike Morave. Prvo poluvreme završilo se nepopularnim rezultatom 0:0. Ozbiljnijih prilika nije bilo, a redovi domaće ekipe delovali su nepovezano, napadačke akcije bile su stihijske, bezidejne i nakon svega par pasova presecane već na sredini terena. Zabeležena su svega dva pokušaja domaćih, gde su igrači nespretno reagovali i propustili retku priliku da ugroze gol gostiju. Gosti su pokušavali sa distance, a u 30. minutu malo je nedostajalo da gosti povedu autogolom nesmotrene reakcije odbrane popularnih Sparanaca.

U drugom poluvremenu gosti su bili opasniji po broju prilika, ali je domaćin dolazio do golova. U 56. minutu D. Marković pogađa prečku nakon odlično izvedenog slobodnog udarca iskosa sa leve strane, a na odbiju loptu natrčava Milutinović i donosi veliku radost svojim saigračima i malobrojnim fanovima na tribinama. Bilo je to 1:0 za Veliku Moravu. Samo što su gosti iz Toljevca krenuli sa centra, visokim presingom Selovarvarinaca gube loptu na svojoj polovini, Antić upošljava Miloševića, a ovaj smirenom reakcijom čuvara mreže šalje u jednu stranu, a loptu u drugu. Bilo je tada 2:0 za domaće. Do poslednjeg sudijskog zvižduka nisu se promenile stvari na terenu. Gosti su ozbiljno pretili ali je golman Velike Morave, Ružić, u par navrata maestralnim intervencijama spasavao svoj tim. Na kraju su Selovarvarinci osvojili važna tri boda i sada se nalaze na čelu tabele sa maksimalnim brojem bodova.

Ipak, utisak je da je danas sreća bila na strani popularnih Spartanaca i da ovakve partije u budućnosti neće donositi retultate. Taktički su loše stajali na terenu, igrači nisu imali dovoljno snage za svih 90 minuta, a akcije su bile neuigrane i bezidejne. Igru je većim delom kontrolisala ekipa Mladosti iz Toljevca i koristila raštrkanost linija domaćih. Selovarvarinci će morati da porade na svojoj igri ukoliko žele da ostanu na vrhu tabele.

FK Velika Morava - FK Mladost 2:0 (0:0). Strelci: Milutinović 56. Milošević 57. Stadion Temnić u Varvarinu. Gledalaca 50.

FK Velika Morava: Ružić, M. Marković, Jevtić, Đorđević, Uglješa, Milutinović, Usainović (Antić), Lepopojić (Spasić), D. Marković (c), Petrović (Srećković), Milošević.


Borac 5 : 2 Gradac
Velika Morava 2 : 0 Mladost
Parcane 4 : 0 OFK Orašje
Čukarički 1 : 5 Pobeda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Velika Morava 3 3 0 0 9
2 Parcane 3 2 0 1 6
3 Pobeda 3 2 0 1 6
4 Borac 3 2 0 1 6
5 Mladost 3 2 0 1 6
6 Gradac 3 1 0 2 3
7 Čukarički 3 0 0 3 0
8 OFK Orašje 3 0 0 3 0