XS
SM
MD
LG

Beloševčanima izmakla pobeda

Fudbaleri srpskoligaša iz Beloševca i u ovoj sezoni teško osvajaju bodove na svom terenu. Juče su i drugi put u ovoj sezoni propustili priliku da zabeleže pobedu. Posle remija sa komšijom sa Bubnja, imali su pobedu u rukama i protiv Poleta iz Ljubića, ali su dozvolili protivniku da izjednači. Propustili su šanse, medu kojima i jedanaesterac, da zabeleže tri boda.

Susret na igralištu pored pruge u Beloševcu, koji je juče prvi put počeo u neobičnom terminu, u 11 časova, na insistiranje gostiju, imao je dva različita poluvremena. U prvom delu susreta prikazan je brz i dopadljiv fudbal, a gledaoci su videli i dva pogotka. U drugom poluvremenu opao je ritam igre, a gosti su se više orijentisali na čuvanje rezultata (1:1), ali su brzim kontranapadima pokušavali da ostvare i nešto više, iako su 25 minuta igrali sa igračem manje, zbog isključenja štopera Perišićaposle drugog žutog kartona.

Prvi su pripretili domaći igrači. Pejčinović je, posle centaršuta Bjelanovića sa leve strane, glavom loptu sa svega pet metara poslao pored gola. U devetom minutu, Popović je izašao pred golmana gostiju, zahvaljujući dobro izvedenom prekidu od strane kapitena Stojanovića, ali je šutirao uČabarkapu i šansa je propala. Tri minuta kasnije na drugoj strani istakao se mladi golman Beloševčana Marko Kostić, koji je odbranio udarac Mihajlovića sa nekoliko metara. Odbijernu loptu od golmana Tomić je glavom poslao pored same stative.

Ipak, prvi su se radovali domaćini. U 16. minutu, posle akcije Stojanovića i idealnog centaršutaPejčinovića sa leve strane, Popović je sa linije peterca zatresao mrežu i doveo Beloševčane u vođstvo od 1:0. Međutim, gosti iz Ljubića, koji su tradicionalno neugodan protivnik Beloševčanima, nisu se predavali i brzim kontranapadima ugrožavali su gol Kostića. Pokušao je Vasilić sa distance, ali je golman domaćina bio na mestu.

U 30. minutu, Kamberović je sa 18 metara opalio kao iz strele, ali je lopta za koji santimetar završila preko prečke. Dva minuta kasnije, golman Pobede Beloševac je smelom intervencijom izbacio loptu ispred Vasilića, ali je, ipak, kapitulirao u samom finišu prvog poluvremena. Neposredno pred odlazak na odmor Ljujić je pogrešio ispred svog kaznenog prostora. Do lopte je došao Luković i oštro šutirao, ali je golman Kostić uspeo da odbije loptu i ona je došla do sllobodnog Mihajlovića, koji je sa nekoliko metara ubacio u mrežu i izjednačio.

U drugom poluvremenu mnogo grešaka i sa jedne i druge strane. Kapiten Stojanović je pokušao u 48. minutu da ponovo obezbedi vođstvo domaćinu, ali je njegov udarac golman Čabarkapa uspeo da zaustavi izbacivanjem lopte u korner. Rezervista Stefan Kostić nije se snašao u 63. minutu i sa pet-šest metara loptu poslao pored gola

Od 65. minuta, Polet je ostao bez štopera Perišića, koji zaradio drugu javnu opomenu i morao u svlačionicu. Međutim, i sa igračem manje Polet je napadao i pokušavao da dođe i do drugog pogotka, pa su Vasilić i Luković ozbiljno pripretili.

Napovoljniju šansu da dođu do pobede propustili su Beloševčani u 71. minutu. Štoper Knežević je igrao rukom u svakom kaznenom prostoru i sudija pokazao na belu tačku. Udarac sa 11 metara slabo je iveo Popović i golman Čabarkapa je spasao svoju mrežu i Poletu sačuvao bod. Interesantno je da je Popović propustio priliku da realizuje penal i protiv Šumadije 1903.

Posle ovog, drugog remija na svom terenu, sa osam bodova Beloševčani su zadržaili deveto mesto na tabeli, ali su propustili priliku da se priključe ekipama od prvog do petog mesta, što je cilj u ovoj sezoni.

U narednom, sedmom kolu Srpske lige „Zapad“, Pobeda Beloševac gostuje u Smederevskoj Palanci i sastaje se sa Jasenicom 1911, a Šumadija 1903 dočekuje imenjaka iz Aranđelovca. U ostalim susretuima sastaju se: Jošanica – Loznica, Bane – Železničar, Sloga – Semendrija, Polet – Jedinstvo, Žvižd – Budućnost Krušik i Karađorđe – Rudar.

POBEDA BELOŠEVAC – POLET (LJUBIĆ) 1:1 (1:1)

BELOŠEVAC – Igralište: FK Pobeda. Gledalaca: 300.

Sudija: Dragan Nikolić (Požarevac). Pomoćnici: Marko Racić (Petrovac na Mlavi) i Maja Milošević (Požarevac). Strelci: 1:0 Popović u 16. minutu za Pobedu Beloševac, 1:1 Mihajlović u 44. minutu za Polet. Žuti kartoni: L. Petrović, Pejčinović (Pobeda Belošvac), Đorđilović, Knežević, Nikolić (Polet). Crveni karton: Perišić (Polet), u 65. minutu. IGRAČ UTAKMICE: Bojan Čabarkapa (Polet).

POBEDA BELOŠEVAC: M. Kostić, Bjelanović, Miljuš, V. Petrović (P. Đorđević), L. Petrović, Ljujić (S. Kostić), Vidović (Ljubisavljević), Pejčinović, Keljević, Stojanović, Popović.

POLET: Čabarkapa, Veljović, Đorđilović, Perišić, Knežević, Radisavčević, Tomić (Nikolić), Luković, Mihajlović ( Petrović ), Vasilić (Protić), Kamberović.


Loznica 2 : 0 Zvižd
Rudar 2 : 0 Karađorđe
Budućnost Krušik 2014 2 : 1 GFK Jasenica 1911
Pobeda 1 : 1 Polet
Jedinstvo 2 : 1 Sloga (P)
Smederevo 1924 0 : 0 Šumadija 1903
Šumadija 2 : 1 Bane
Železničar 5 : 0 Jošanica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost Krušik 2014 6 5 1 0 16
2 Loznica 6 5 0 1 15
3 Rudar 6 4 1 1 13
4 Jedinstvo 6 3 2 1 11
5 Polet 6 2 3 1 9
6 Železničar 6 3 0 3 9
7 Šumadija 1903 6 2 3 1 9
8 Zvižd 6 3 0 3 9
9 Pobeda 6 2 2 2 8
10 Smederevo 1924 6 2 2 2 8
11 Šumadija 6 2 2 2 8
12 Sloga (P) 6 2 1 3 7
13 Jošanica 6 1 1 4 4
14 Bane 6 1 0 5 3
15 GFK Jasenica 1911 6 1 0 5 3
16 Karađorđe 6 0 2 4 2