XS
SM
MD
LG

Svi na Ivanjičane

Utakmica šesnaestine finala Kupa pobuđuje u Inđiji poprilično interesovanje. Dobre igre i rezultati koje tokom jeseni postiže prvoligaš iz sremske ravnice nailaze na povećano zanimanje ljubitelja fudbala u ovoj izrazito fudbalskoj sredini. Fudbal je ponovo glavna tema razgovora. Pomno se prate zbivanja u klubu.Izražena je želja za još većim dostignućima uz uverenje da ovaj tim može do značajnijih dometa. U tom kontekstu očekuje se i Kup utakmica i dolazak starog rivala, ivanjičkog Javora, koji nakon duže vremena gostuje na inđijskom Gradskom stadionu. Već se prave planovi kako da se prebrodi ova prepreka uz želju da se prolaskom u naredni krug najmasovnijeg fudbalskog takmičenja obezbedi prilika za susretanje sa nekim rivalom sa superligaške scene.

Lazar Čordašić, letošnje pojačanje,ustalio se u ekipi. Iskusni igrač sredine terena smirenošću i iskustvom stečenim na superligaškoj sceni, daje ton igre veznog reda. Ne krije ambicije ni kada je u pitanju Kup takmičenje.

„Na programu je utakmica koja može da donese samo dobit kako za Klub tako i za pojedince. Svesni smo uloga ali i šanse za ličnom afirmacijom. Imaćemo naspram sebe renomiranog protivnika, ekipu sastavljenu od iskusnih,prekaljenih takmičara. Znaju Ivanjičani da se suprotstave organizovanom, čvrstom i borbenom igrom. Za očekivati je da će umeti i opasno da priprete. Ne smemo zbog svega dozvoliti ni trenutka opuštanja, zaboraviti na obaveze. Silno želimo da iskoristimo šansu koju nudi jedan ovakav susret. Raspoloženje kod svih igrača da se pruži maksimum je nesumnjivo. Bez obzira na činjenicu da se radi o protivniku koji zaslužuje bezrezervno poštovanje daćemo sve od sebe da se dokažemo i na ovom planu“ poručuje Lazar Čordašić.

Miroslav Blanuša, član stručnog štaba deli mišljenje igrača. I sam je nekada kao igrač i kapiten ekipe učestvovao u uspesima koje je Klub postizao u Kupu. Ističe da Klub kao i uvek do sada gaji ozbiljne ambicije po pitanju plasmana u naredni krug, osminu finala.

„Utakmice Kupa oduvek su bile praznik fudbala u Inđiji i okolini. Još uvek se pamte u susretanja sa  Vojvodinom, OFK Beogradom, Partizanom, Radom. Igrači moje generacije i oni nešto stariji uvek rado spominju ove susrete kao ključne događaje u karijeri. Donose ovakve utakmice sijaset uzbuđenja. Mogućnost koje nudi nokaut sistem daje šansu da se iskoristi trenutak inspiracije i nadvlada čak i jači i kvalitetniji protivnik i ovoga puta je na talonu. Dolazi nam u goste ozbiljan protivnik, možda ne tako atraktivan ali dovoljno opasan kada su u pitanju nadmetanja na ovako značajnom nivou. Sigurno je da i naši gosti,kao i mi, gaje ozbiljne ambicije po pitanju plasmana u naredni krug. Zbog svega je ovo prilika da naši navijači  vide kvalitetnu fudbalsku predstavu u kojoj motiva neće nedostajati ni nama ni našim protivnicima. Ukoliko uspemo da se plasiramo u osminu finala biće to još jedna potvrda vrednosti i prilika za novo slavlje naših vernih navijača“ ističe Miroslav Blanuša, jedan od trenera u stručnom štabu Inđije.

Darko Lemajić, prvi strelac ekipe,potpuno se oporavio od povrede koja ga je duže vremena mučila i stavlja se na raspolaganje stručnom štabu za ovu važnu utakmicu.

Svi ostali raspoloženi za nadigravanje sa renomiranim protivnikom sa nestrpljenjem očekuju šansu da zaigraju u jednom ovako značajnom susretu.