XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Andrea Arsović otvorila “Olimpijski čas” u Staroj Pazovi

STARA PAZOVA 25.septembar (Info centar).- Strelac Andrea Arsović, olimpijka Partizana, otvorla je na centralnom platou u Staroj Pazovi “Olimpijski čas” Olimpijskog komiteta Srbije i “Koka kole” i družila se sa đacima staropazovačkih škola.

- Hvala vam na pozivu, drago mi je što se „Olimpijski čas“ održava u gradu u kome moj sport, streljaštvo, ima izuzetnu tradicju i rezultate. Nedavno, na Šampionatu sveta u Granadi gde sam osvojila prvu olimpisku vizu za Srbiju i ekipnu bronzu vazdušnom puškom sa Ivanom Maksimović i Katarinom Biserčić, gađala je u reprezentaciji puškom i juniorka staropazvačkog Jedinstva Marta Bireš – rekla je Andrea Arsović.- Raduje me što ćemo imati prilike da se družimo i pričamo o olimpizmu i olimpijskim igrama. Velika je čast što imam priliku da otvorim ovu lepu manifestaciju.

Učesnike “Olimpijskog časa” pozdravila je i Biljana Čavić, načelnica društvenih delatnosti opštine Stara Pazova:

- Mladi i talentovani ljudi su kapital svake zemlje i svakog naroda. Vrednosti koje se neguju u okviru duha olimpizma jesu vrednosti koje nažalost sve više nedostaju ovom našem društvu. Zato mi kao lokalna samouprava podržavamo promociju pravih vrednosti sa namerom da ih mladi usvoje i prihvate kao deo svog odrastanja. Želim da ponesete nova znanja i veštine kao i da shvatite koliko je važno i lepo baviti se sportom.

Andrea Arsović pokušala je na “Olimpijskoj tribini” da novim drugarima dočara kako je sport uticao na njen život i da ih motiviše da krenu njenim stopama, dok su najmlađi osnovci kroz ”Olimpijsku bajku” učili o olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju.

Učesnici “Olimpijskog časa” imali priliku da nauče i interesantne stvari iz istorije olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – olimpijskim herojima današnjice.

Gosti Olimpijskog komiteta Srbije u Staroj Pazovi bili su i predstavnici Olimpijskog komiteta Brazila, direktor Brazilskih školskih igara, Edgar Hubner i menadžer za omladinski sport, Andre Matos.

Komanija „Koka kola“ top parner olimpijskog pokreta u svetu pomaže Olimpijskom komitetu Stbije u organizaciji manifestacija “Olimpijski čas“, „EkOlimpjada“ i „Sportski izazov“.