XS
SM
MD
LG
12.08.2009 A.Daišević

Ode pehar u Pečenog

Nova fudbalska sezona za nižerazredne ekipe iz Kraljeva i okoline počinje već predstojećeg vikenda i to u Okružnoj ligi. Kao poslednje provere poslužili su brojni tradicionalni memorijalni turniri, a dva takva su odigrana prethodnog vikenda na Starom aerodromu i na popularnoj „Blatuši“ u Ribnici.
Fudbalski klub Magnohrom je u znak sećanja na svog nekadašnjeg igrača i trenera Miroslava Kovačevića-Drela organizovao memorijalni turnir na kome su pored domaćina učestvovali Okružni ligaši Proleter iz Pečenoga i Hajduk iz Jarčujaka, kao i Međuopštinski ligaš Šumadija iz Šumarica. U utakmicama prvog dana turnira Magnohrom je bio bolji od Šumadije 2:0, dok je Proleter slavio protiv Hajduka 4:2.
U utakmici za treće mesto Šumadija je pobedila Hajduk 1:0, dok je u velikom finalu Proleter bio bolji od domaćina takođe 1:0 golom iskusnog Ivana Stanojlovića. Pečenožani su osvojili veliki prelazni pehar, a njihov igrač Stefan Pavlović je najbolji strelac turnira. Za najboljeg igrača proglašen je Svetozar Zdravković (Magnohrom),a najbolji golman je Milivoje Milovanović (Šumadija).