XS
SM
MD
LG

ŽFK Jagodina ponovo sa ambicijama koje vode ka vrhu

U ženskom fudbalskom klubu se najozbiljnije radi tokom letnjeg perioda. Prva žena predsednik jagodinskog  prvoligaša je Marija Đorđević, inače operativac u FK – Jagodina, novi sekretar je Sandra Begić a trener koji je preuzeo ekipu  tokom pripremnog perioda za narednu sezonu je iskusni pedagog Goran Jović koji  takođe dolazi kao kadar fudbalskog kluba Jagodina.

Imajući u vidu da sam na jednom za mene veoma važnom zadatku, posvećujem sebe maksimalno svim izazovima koji su u ženskom fudbalu i sa mojim saradnicima svakodnevno rešavamo određene probleme koji su prisutni gotovo u svim  našim klubovima. Naš klub ima najviše ambicije u ovom trenutku a to je povratak u super ligu i popularizacija ženskog fudbala u našem gradu kao i u pomoravskom okrugu, kaže Marija prva dama kluba.

A o eventualnim problemima  Marija kaže:

Iskrena da budem, ja sam svoju energiju usmerila na pozitivne stvari, prošlošću se niko u klubu ne bavi a i ne želimo da trošimo energiju, naše mogućnosti su usmerene na stvaranje uslova za kvalitetan rad, smeštaj i ishranu naših igračica. Važna nam je podrška Gorana Miilanovića predsednika našeg starijeg brata FK- Jagodina i mi se tako i ponašamo, svi smo jedna porodica  i našim angažovanjem želimo da doprinesemo daljim sporskim uspesima.

Kako protiču pripreme ekipe i šta je trenutno aktuelno kada su igračice u pitanju rekao nam je trener Jović;

Veliko mi je zadovoljstvo da mogu da kažem koliko energije i pozitivnog odnosa ima u ovom mladom timu. Učinili smo pomak samim tim što smo uspeli da nakon duže pauze okupimo  devojke koje su zaineresovane da igraju fudbal u našem klubu i time oformimo  jezgro  ekipe. Imamo i nove igračice koje već treniraju sa ekipom  i biće ozbiljni kandidati za uži sastav. Treniramo gotovo svakodnevno u kompleksu terena našeg kluba i spremni dočekujemo početak prvenstva i prvu utakmicu.

Važno je da smo okrenuti novim izazovima i da igrajući fudbal naše igračice daju primer za popularizaciju ovog sporta među mladima, koji im  može dosta  pomoći u rešavanju određenih životnih problema i izazova.

Žene novu sezonu počinju 31. avgusta utakmicom u gostima sa ekipom  ŽFK- Radnički 2013, u gostima. Posle napornih treninga ovih dana je odigrana i prva  utakmica sa mladom  ekipom  ŽFK- Levač  iz Rekovca koju su jagodinske igračice dobile ali čiji ambijent je bio lep primer za druženje dva kluba sa istim ambicijama.

Sastav igračica za narednu sezonu: Marija  Vulović, Miletić Suzana, Aleksić Bojana, Zdravković Aleksandra, Ivanović Marijana, Racić Slavica, Vojinović Vanja, Stojanović Anđelija, Matić Dijana, Šaponjić Sara, Miletić Ivana, Ašanin Nadica, Petrović Miljana, Petrović Anđela, Mandžukić Milica  i nove Karabaš Jovana, Milenković Suzana i Penčić Bojana.

 Treba reći da je Ašanin Nadica kažnjena sa 6 utakmica ne igranja za prošlogodišnji incident na superligaškoj utakmici. Da je Vasić Aleksandra zbog školovanja ustupljena superligaškoj ekipi ŽFK Trijumf u Kragujevcu. Lepa vest je i da je mlada igračica Racić Slavica ( 1997) pozvana u trening kamp reprezentacije Srbije od 21 do 27 avgusta, što nas čini ponosnim i zadovoljnim za početak. 


14 .kolo Prva liga Srbije
Lemind Lavice 3 : 1 Jagodina
Mačva 9 : 2 Kolibri
Železničar Pančevo 0 : 1 Fruškogorac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva 12 7 3 2 24
2 Fruškogorac 12 6 4 2 22
3 Kolibri 12 6 2 4 20
4 Jagodina 12 3 6 3 15
5 Lemind Lavice 12 4 2 6 14
6 Železničar Pančevo 12 3 2 7 11
7 Radnički 2013 12 2 3 7 9