XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Arunovićeva, Arsovićeva i Mikec pobedili, Veličković druga u Solinu

SOLIN, 1. novembar (Info centar).- Andrea Arsović trijumfovala je vazdušnom puškom, Zorana Arunović i Damir Mikec vazdušnim pištoljem, dok je ovim oružjem Bobana Veličković bila druga prvog dana turnira “Salona DC open” u Solinu kraj Splita.

Srpski strelci osvojili su i tri ekipne medalje - zlato ženska reprezentacija pištoljem i dve bronze ženska i muška reprezentacija puškom, tako da je ukupni bilans sedam trofeja: četiri zlatna, jedan srebrni i dva bronzana.

Zorana Arunović (Crvena zvezda) vazdušnim pištoljem je trijumfovala sa 384 kruga, drugo mesto pripalo je Bobani Veličković reprezentativki Bora 030 sa 383 kruga, treća je bila Mađarica Toabi Sike sa 382 kruga, četvrta Slovenka Dobravec sa 381 krugom. dok je Jasna Šakarić (Crvena zvezda) završila na petom mestu sa 378 krugova.

Prvog dana rezultati su računali za ekipni deo. Ženska reprezentacija Srbije je vazdušnim pištoljem bila ubedljivo prva sa 1.145 krugova ispred Slovenije sa 1.111 i ekipe domaćina Dalmacijacementa iz Solina sa 1.101 krugom.

Damir Mikec (Policajac) je pobedio vazdušnim pištoljem sa odličnih 585 krugova. Srđan Jovanović (Rakovica Veleimpeks) je zauzeo 21. mesto sa 546 krugova.

Prva dva mesta vazdušnom puškom osvojile su vlasnice kristalnih globusa iz finala Svetskog kupa u Gabali. Pobedila je srpska olimpijka Andrea Arsović (Partizan) koja je, nedavno, u finalu Svetskog kupa osvojila “srebrni” kristalni globus vazdušnom puškom. Imala je 414,7 krugova i pretekla je Hrvaticu Snježanu Pejčić, vlasnicu velikog kristalnog globusa za pobedu MK puškom trostav, koja je imala 413,8 krgova. Treća je bila Hrvatica Pavlić sa 413,2 kruga. Na 12. mesto plasirala se Tatjana Banjac (Novi Sad) sa 408,6 krugova, dok je u konkurenciji 40 takmičarki 24. bila Sanja Vukaišinović (Novi Sad) sa 404,3 kruga.

- Selekcija Srbija je u konkurenciji dama vazdušnom puškom osvojila treće mesto sa 1.627,6 krugova iza zagrebačke Lokomotive i Dalmacijacementa, ali ovo je bio “iznuđen” sastav jer su gađale sa Andreom Arsović još dve juniorke Banjac i Vukašinović. Slično je bilo i kod muške selekcije gde je u ekipi bio jedan junior – kaže Dragan Donević jedan od trenera reprezentacije.

Kod muškaraca vazdušnom puškom, Srbija je bila treća sa 1.847,6 krugova, iza Mađarske (1.859,3) i Slovenije (1.849,6). Pojedinačno, najbolji plasman od srpskih strelaca zabeležio je Nemanja Mirosavljev na šestom mestu sa 620,7 krugova. Nezvanično, Dragan Marković je imao 612,6 a Stefan Vatles (obojica Novi Sad) 608 krugova. Najbolji je bio Moičević (Slovenija) sa 626,4 ispred Mađara Penija 623,4 i Bugarina Rizova sa 622,9 krugova.

Drugog dana turnira na kome učestvuju strelci iz Mađarske, Slovenije, Bugarske Crne Gore, BiH, Srbije, Češke, Italije i Hrvatske, u nedelju 2. novembra, po 32 najbolja sa oba oružja gađaće pojedinačni deo na “Salona openu” za trofeje i novčane nagrade.

Prošle godine prvog dana pobedile su Arsovićeva (puška) i Arunovićeva (pištolj), Jasna Šekarić je bila treća pištoljem. Ženska reprezentacija Srbije pištoljem bila je i lane prva.