XS
SM
MD
LG

Novi teren u Etno selu Stanišići

 

Fudbal u “raju na zemlji”

   U kompleksu Etno sela Stanišići u Bijeljini, svečano je otvoren novi stadion sa vestačkom travom poslednje generacije, sa "tartan" atletskom stazom.Svečanosti su prisustvovale brojne zvanice, a novi stadion je dobio ime po proslavljenom srpskom fudbaleru Savi Miloševiću. Nakon ceremonije svečanog otvaranja, odigrana je revijalna fudbalska utakmica izmedju reprezentacija Srbije i Republike Srpske. Rezultat je bio u drugom planu a mec je zavrsen pobedom Srbije od 4-1. Tim Srbije je predvodio Pižon Petrović a nastupili su još, između ostalih: Stojić, Bolić, Mirković, Vanić Babeu, Dundjerski, Koroman, Ćirić, Milošević, Vučićević.

   Boris Stanišić, domaćin i vlasnik ovog jedinstvenog mesta , u kome se odmaraju i oči i duša, gde čovek postaje pametniji i mudriji, toplo je primio sportske prijatelje iz Srbije i BiH. Prisutnima se pored domaćina obratio i gen.sek.FSRS Rodoljub Petković koji je istakao veliki znacaj ovakvih poduhvata, koji su od izuzetnog značaja za fudbalski sport u Rep.Srpskoj.

   Otvaranjem novog stadiona sa vestačkom travom uz već postojeće terene sa prirodnom travom, stvoreni su svi uslovi za organizovanje priprema za sve sportiste, kao i za sudijske i trenerske seminare. Najznačajnija manifestacija planirana za jun iduće godine je organizacija Medjunarodnog decijeg fudbalskog festivala od 12. - 14.06.2015.jedinstvena smotra u ovom delu Evrope mladih igrača od 7 do 13 godina, gde se očekuje učešće oko 200 timova iz 15 zemalja Evrope.

 

Veterani Republike Srpske i SRbije